Lekker, aardappelpuree!

Tip: zo maak je aardappelpuree met je magnetron

Staat je pannetje 20 minuten op je fornuis om aardappels te koken voor verse aardappelpuree? Zonde van je tijd, in iets meer dan de helft hiervan maak je puree in de magnetron.

Aardappelpuree is een fijn bijgerecht dat je zo rijk en uitgebreid kunt maken als je zelf wilt. Gewoon basic met wat zout en nootmuskaat, of lekker op smaak met krokante uitjes of spekjes. Heb je weinig tijd, dan kies je misschien al snel voor een zakje met poeder om aan te maken. En eerlijk is eerlijk: die van ALDI is echt goed te doen, goedkoop en makkelijk. Maar vers is wel van een ander kaliber. En helemaal niet tijdrovend als je het doet op mijn manier.

Dit heb je nodig voor magnetron-aardappelpuree

Lekkere (iets) kruimige aardappels, geschild en in grove stukken. Dat is doorgaans door de helft of in drie stukken.

  • Een magnetronbestendige schaal, deksel niet per se nodig
  • Huishoudfolie (de transparante, geen aluminiumfolie).
  • Boter, warme melk, slagroom, kookroom: wat je maar lekker vindt
  • Stamper of pureeknijper.

Zo maak je lekkere aardappelpuree uit de magnetron

  • Was de geschilde aardappels kort, schud ze uit en doe ze in de magnetronschaal.
  • Dek af met een stuk folie.
  • Prik een kruisvorming gat in het midden van de folie.
  • Zet in de magnetron en verwarm 9-12 minuten op vol vermogen. Prik na 9 minuten voorzichtig (heet!) door het gat in een van de aardappels om te kijken of ze zacht en gaar zijn. Zo nodig nog een paar minuten langer in de magnetron.

Haal voorzichtig uit de magnetron, verwijder de folie en pureer de aardappels. Gebruik hiervoor alsjeblieft geen mixer. Het geweld van een mixer maakt puree lijmachtig en glibberig en dat is echt zonde van je werk en van de ingredi├źnten. Zelf vind ik het lekker om de puree stevig op smaak te maken.

Je kunt de puree van tevoren maken en nog even opwarmen in de magnetron tegen de tijd dat je gaat eten.

Liever krokant?

Tip: houd je meer van krokante aardappels, lees dan dit recept eerst: Echt krokante verse aardappels uit de Airfryer

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.