Echt krokante verse aardappels uit de Airfryer

Echt krokante aardappels uit de AirfryerEen nieuw succesrecept met verse aardappels. Bak ze krokant in de Airfryer.

Aardappelproducten worden meestal erg lekker in de Airfryer. Of het nu diepvriespatat is, rösti, aardappelkroketjes of de semi-verse frietjes uit de koeling. Knapperig en niet vet. Maar met verse aardappels is dat een ander verhaal. Wie zelf blokjes snijdt en ze bakt, eindigt vaak met teleurstellend resultaat. Niet krokant, snel koud en dus niet zo lekker.

Ik heb nu een aantal keer met verse aardappels een uitstekend resultaat behaald. Zonder gekke toestanden of ingewikkelde trucs, maar wel met wat geduld. Ik leg je hier uit hoe jij zelf met verse aardappels de lekkerste krokante blokjes in de Airfryer maakt.

Nodig voor 2 personen

4 middelgrote aardappels
1 eetlepels zonnebloemolie
Kruiden naar wens, zoals kerrie of barbecuekruiden

Bereiding aardappels

  • Schil de aardappels en halveer ze in de lengte. Leg elke helft plat neer op de snijkant, halveer opnieuw door de lengte en snijd elk deel dan in drie of vier stukjes. Per halve aardappel krijg ze dan zes tot acht blokjes. Herhaal voor alle aardappels.
  • Leg de aardappels een half uur in een bak met koud water. Giet ze af en dep ze droog met een schone theedoek.
  • Meng de olie in een droge kom door de aardappelblokjes.
  • Verwarm de Airfryer voor op 150 graden.
  • Bak de aardappels 15 minuten en haal ze er dan uit. Doe terug in de kom.
  • Meng ongeveer 1 eetlepel kruiden door de warme blokjes.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Bak de blokjes 12-15 minuten en serveer meteen.
  • De aardappelblokjes zijn nu krokant en dat blijven ze wel even. Als ze afkoelen, verliezen ze wel iets van hun knapperigheid.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Lees ook

Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
Airfryer voor beginners: gevogelte en groente</a

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.