Review: Jumbo Torpedo Garnalen uit de airfryer

Verpakking torpedo garnalen van Jumbo

Review: Jumbo Torpedo Garnalen uit de airfryer

Ken je die lekkere gefrituurde gepaneerde garnalen uit het sushi-restaurant? Voor thuis heb je ook zoiets, namelijk torpedo garnalen, onder meer te koop bij Jumbo. Eetnieuws kocht een doosje en maakte ze in de airfryer!

In het diepvriesvak van Jumbo lagen ze al een tijdje naar me te lonken: een doosje torpedo garnalen snacks. 225 gram voor 5,79 euro; niet echt een koopje dus want je eet ze met zijn tweeën in een paar happen op. Maar ach, je eet snack niet voor de lage prijs maar om te genieten.

Torpedo garnalen zijn witpootgarnalen in een krokant jasje, die voorgefrituurd zijn in de fabriek. Dat merk je ook meteen als je de plastic binnenverpakking openmaakt. Vette handen. De garnalen zijn bevroren en je hoeft ze voor bereiden niet te laten ontdooien. Ze zijn wat kleiner dan ik had verwacht als je kijkt naar de verpakking. Een flink aantal kon in een enkele laag in mijn airfryer (Philips XL).

Bereiding torpedo garnalen in de airfryer

Op de verpakking staat dat je ze tussen de 10 en 12 minuten moet bakken op 200 graden. Ik verwarm de airfryer altijd 4 minuten voor, want mijn model heef helaas geen voorverwarmfunctie zoals de voorganger. De garnalen gingen in een enkele laag in mijn bakmandje en de 12 minuten hadden ze zeker nodig.

Na 12 minuten in de airfryer was het tijd ze eruit te halen en te proeven, met wat loempiasaus erbij. Meteen viel op dat ze nog seeds erg vet waren. Geen probleem verder, want de smaak was goed en de korst krokant. Maar wel iets om te onthouden als je niet houdt van vettige snacks of op je vetinname wilt letten.

Torpedo garnalen uit de airfryer

Oordeel

Nadeel vond ik het formaat: ze zijn bedoeld als snack maar wel erg klein – uit de ingrediëntenlijst valt op te maken dat maar de helft van een snackje bestaat uit garnaal, dus dan is bijna 6 euro wel flink aan de prijs. Voor een keertje lekker, maar andere snacks die ook prima smaken zijn een stuk goedkoper (bijvoorbeeld de kroketburgers die ik laatst al besprak.

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant

2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes

3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken

4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of of Pinterest.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top