Getest: Smash it potato & bacon (aardappels) uit de Airfryer

Getest: Smash it potato & bacon (aardappels) uit de Airfryer

Smash-it potato uit de AirfryerAardappels die je moet platslaan, besprenkelen met kruidenolie en bestrooien met bacon-blokjes. Eetnieuws testte Smash-it Potato uit in de Airfryer.

CêlaVita is een merk dat ik ken van de aardappelproducten in het koelschap van de supermarkt. Ze hebben een nieuw, zomers product dat binnenkort in de winkels ligt. Namelijk Smash it: voorverpakte aardappels die je moet platslaan en bereiden op de BBQ of in de oven. Of natuurlijk in de Airfryer, al staat dat niet expliciet op de verpakking. Maar je weet het intussen vast wel: alles wat in de oven kan, kan in principe ook in de fryer.

Maar terugkomend op de aardappels: de verpakking is een luxe uitziende doos met allerlei gezellige foto’s van aardappels op een rooster en sfeerbeelden van BBQ. Het product ziet er luxe uit en maakt erg nieuwsgierig naar de inhoud.

Wat zit erin?

In de doos zitten vacuümverpakte aardappels (bij ons vier kleinere) in geel plastic, een sachet kruidenolie en een zakje met bacon-blokjes. Op de verpakking staan de volgende ingrediënten genoemd:

Aardappelen (92,3%). Cupje kruiden-grillolie (3,85%): raapzaadolie, zonnebloemolie, palmolie, sheaolie, zeezout, maltodextrine, natuurlijke kruidenaroma, kruiden, gistextract, knoflook, gerookte maltodextrine, specerijen-extract. Sachet bacon bits (3,85%): varkensvlees, antioxidant: rozemarijnextract.

Wat moet je ermee doen?

Het is de bedoeling de aardappels uit te pakken en met je vuist plat te slaan. Dat valt nog niet mee, je hebt de neiging te zacht te slaan omdat je de aardappel niet kapot wilt maken. Maar dat is juist wel de bedoeling: hij moet openbarsten zodat het kruim te zien is. Daarna verdeel je de olie over de aardappels en bestrooi je ze met de baconstukjes. Het geheel kan ingepakt in folie op de BBQ of in de oven. Volgens de verpakking moet dat 23 minuten op 200 graden. Ik deed 17 minuten op 180 graden in de Airfryer, dat was prima. Wel een aandachtspunt: door de wervelende lucht in de Airfryer kan de bacon wegwaaien. Ik dekte de aardappels dus af met een antispatdeksel. Daarbij hield ik de helft van de bacon apart om voor het serveren over de aardappels te verdelen.

En, hoe werd het?

Gesmashte aardappels De aardappels waren goed gaar. Je eet ze zoals normale gepofte aardappels, namelijk door het kruim uit de schil te scheppen. De smaak van de kruidenolie kon ik niet goed terugvinden, ik vind het kruim dan ook nogal droog. De baconstukjes gaven er een lekkere bite aan, al vond ik ze niet uitgesproken naar spek smaken.

Wat is je eindoordeel over de aardappels?

Ik vond het leuk om eens te proberen, weer eens wat anders. Er zaten vier aardappeltjes in, dat was genoeg voor 2 personen. Van de prijs schrok ik een beetje. Ik heb dit product gekregen, en ontdekte pas vandaag dat de adviesprijs 3,79 is. Omdat ik van koken houd, zou ik ze eerder zelf maken voortaan van losse aardappels, olie en eventueel bacon. Maar als je geen keukenprins(es) bent, is dit wel een leuke en verrassende manier om eens iets aparts bij je BBQ of etentje te serveren.

CêlaVita

Smash-it potato & bacon

Te koop bij: Albert Heijn en Jumbo

Adviesprijs: 3,79 euro

Lees ook

Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
Airfryer voor beginners: gevogelte en groente</a

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top