Review: Mora kroketburger uit de airfryer

Broodje kroketburger van Mora

Review: Mora kroketburger uit de airfryer

Kroketten uit de airfryer zijn er genoeg. Maar is een kroketburger ook een succes? Eetnieuws test het voor je.

Naast blogger ben ik (Saskia) ook journalist en sinds een tijdje schrijf ik elke paar weken een proeftest. Een panel proeft dan ongeveer acht verschillende merken van een product uit de supermarkt. Onlangs maakten we de kroketten uit de airfryer-test (hier te lezen).

Onder meer Mora was een van de geteste merken. De snackfabrikant heeft echter ook kroketburger in het assortiment, die je kunt bereiden in de friteuse, de oven en natuurlijk de Philips airfryer. Ik was eigenlijk best benieuwd of deze burger heel anders zou zijn dan een normale kroket, en of hij even krokant uit het bakmandje zou komen.

Kroketburger van Mora

Verpakking en prijs kroketburger

Om mee te beginnen: je koopt ze in een verpakking van 4 stuks voor (bij AH) 3,59 euro. Dus net geen 90 cent per stuk. Ze zijn daarmee wat goedkoper dan de normale (oven)kroketten, die kosten 1,17 euro per stuk. De kroketburgers wegen 80 gram per stuk en de rundvleeskroketten ook: je bent dus in elk geval wat goedkoper uit. Ze bevatten vrijwel evenveel calorieën: 250 per 100 gram voor reguliere kroketten en 255 voor de burgers.

Bereiding in de airfryer

Op de zijkant van de verpakking staat de bereiding: 8 tot 9 minuten in een voorverwarmde airfryer. Ik heb er eentje zonder voorverwarmprogramma dus kies standaard eerst 4 minuten op 200 graden om voor te verwarmen. Daarna bakte ik 1 kroketburger van Mora 9 minuten in de airfryer.

Mora kroketburger op een broodje

Hoe smaakt de kroketburger?

Na het verstrijken van de tijd kwam de kroketburger mooi uit het mandje. Niet gelekt, en geen zachte korst. Juist stevig! Op een broodje met mayonaise en een baadje sla was het toen tijd om te gaan proeven. Omdat een kroketburger platter is dan en kroket, vond ik de bite wat fijner. Je hebt niet meteen een hele mond vol kroket, maar juist een ‘elegant’ hapje. De korst bleef krokant genoeg voor een lekkere bite en de vulling is goed op smaak: hartig met een duidelijke rundvleessmaak.

Conclusie

Je leest het al: een goedkoper alternatief voor een reguliere kroket van Mora, die prima smaakt. Ik weet het wel de volgende keer dat ik zin heb in een broodje kroket(burger)!

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant

2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes

3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken

4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of of Pinterest.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top