Kroket van Kwekkeboom: getest in de Airfryer

Kroket van Kwekkeboom: getest in de Airfryer

Kroket KwekkeboomHet kan je bijna niet ontgaan zijn gezien de vele reclames. Kwekkeboom heeft een assortiment ovenhapjes die volgens hen net zo krokant zijn als uit de frituur. In een eerdere test vielen de kroketten van Mora voor de oven door de mand. Tijd voor een mini-test.

HEET NIEUWS: mijn zelfgeschreven boekje voor de Airfryer is verschenen. Je leest er meer over in dit bericht.

Het voordeel van snacks maken in de oven is duidelijk: minder vet dan frituren. Steeds meer merken komen met hapjes die geschikt zijn voor de oven of de Airfryer. Zo ook Kwekkeboom. Hun nieuwe lijn snacks is voorzien van de zogeheten krokante korst-technologie. “Geen enkele fabrikant was tot nu toe in staat om een bitterbal of kroket krokant uit de oven te krijgen. Ze waren allemaal niet goed, te slap, niet lekker en niet krokant genoeg”, zo stelt Royaan ceo Bart Bakker.
Naast kroketten en bitterballen zijn er ook kaashapjes met cheddar en vier varianten kiphapjes, (naturel, met Italiaanse tomatensaus, kerrie- en satésaus. De kroketten worden aan boord van de vluchten van Corendon geserveerd, waar ze een groot succes zijn. In vliegtuigen kan niet gefrituurd worden dus de oven is dan de enige manier om snacks op te warmen.

Kroket bereiden

Dus op naar de supermarkt, en een zak kroketten gekocht. Vier stuks zaten erin, met het dringende advies achterop om de zak in één keer op te maken. En anders kun e de zak luchtdicht afsluiten met de sticker achterop de verpakking. Ze kunnen in de oven en in de Airfryer. Deze laatste stond al klaar, die had net afbakbroodjes geproduceerd. Tien minuten op 200 graden en dan nog twee minuten laten staan. Stipt de instructies van de fabrikant opvolgen dus.
Ovensnacks staan erom bekend dat ze niet erg bruin worden, een frikandel wordt een soort lijk, opgezwollen en grijzig, maar de smaak is wel goed. Deze twee test-kroketten zijn al vrij bruin als ze uit de zak komen, waarschijnlijk om het eindresultaat er smakelijker te laten uitzien.

Resultaat

Na 10 minuten in de fryer doe ik de bak open. De kroketten sissen. Allebei zijn een beetje gebarsten. Ze zien er zo uit:

Kroket uit de Airfryer

Oordeel over de kroket

Ze voelen krokant aan, en ik doe ze op een broodje. De kleur is goed, aantrekkelijk bruin. Mayo en mosterd erbij, dat vind ik lekker. Dan de smaaktest. Bij het happen barsten ze met een krokant krakend geluid. De smaak is zoals ik van Kwekkeboom ben gewend. Wel aan de zoute kant, maar prima als snack of bij de maaltijd. De korst lijkt wel wat dikker te zijn, daar moet je van houden. Ze blijven vrij lang krokant, in elke geval gedurende de tijd die ik nodig heb om mijn broodjes te eten.

Eindoordeel: omdat ze inderdaad krokant zijn en blijven, een dikke 8! Ze zijn trouwens wel aan de prijs met 3,89 euro per 4 stuks.

Geld terug

Omdat proeven geloven is, organiseert Kwekkeboom de grootste proeverij van Nederland. Tot het einde van het jaar krijg je de gelegenheid om eenmalig het gehele aankoopbedrag van een verpakking Kwekkeboom Oven terug te krijgen. Dat geldt voor een verpakking met 12 ovenhapjes of 4 kroketten.

Vind je dit een leuk artikel? Like ons dan op Facebook. Dankjewel!

Dit recept is onderdeel van een reeks Airfryer recepten. Zoek je een ander Airfryer recept? Klik dan op deze link om naar de rubriek voor de Airfryer te gaan.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

11 thoughts on “Kroket van Kwekkeboom: getest in de Airfryer

  1. 9 minuten in een voorverwarmde airfryer gaat ook prima. Voor het beste resultaat, laat ik ze dan minimaal 2 minuten buiten de airfryer rusten.

  2. Je kan ook geen oven kroketten of bitterballen nemen en dan een beetje in smeren met olijf olie hetzelfde resultaat alkeen veel goedkoper.
    Heb het geprobeerd van de lidl en van mora. Gaat hartstikke goed
    Dat doe ik ook met andere snacks

  3. Je moet de kroketten in een koude airfryer doen. Op de verpakking wordt voorverwarmen ook niet genoemd. Dan zijn ze precies goed en niet gebarsten 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top