AH verkoopt afgekeurde groenten en fruit: Buitenbeentjes

AH verkoopt afgekeurde groenten en fruit: Buitenbeentjes

Buitenbeentjes fruit

Penen met rare krommingen, kiwi’s met gekke plekken en sinaasappels die nooit van hun leven te zien zullen zijn in tv-reclames. Allemaal buitenbeentjes die normaal worden verwerkt als restproduct. Klanten van Albert Heijn kunnen voortaan online een pakket met dit soort afgekeurde groenten en fruit kopen.

Het pakket heet Buitenbeentjes en kost 4 euro voor een doos; ongeveer 40 procent goedkoper dan regulier fruit. Binnenkort wil de supermarktketen het pakket in de grotere winkels gaan leggen.

Kromkommer

“Steeds meer klanten vinden het uiterlijk van groente en fruit minder belangrijk. Het maakt hen niet uit dat een komkommer krom is, als ie maar lekker en vers is. In een pakket buitenbeentjes zit een selectie producten samengesteld op basis van het seizoen. Het gaat om groente en fruit die voorheen door de telers van Albert Heijn verkocht werden aan de industrie en daar verwerkt werden in producten zoals sap en soep”, aldus AH.

Fruit

In het eerste pakket zitten appels, kiwi’s, handsinaasappelen, paprika’s, komkommers en winterpenen. Ze zijn voorlopig dus alleen online te bestellen.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top