Albert Heijn scoort het beste met aanbiedingen

Albert Heijn scoort het beste met aanbiedingen

Een winkel van Albert HeijnAlbert Heijn is misschien niet de goedkoopste supermarkt, maar de keten heeft wel de beste aanbiedingen. Dat onderzocht de Consumentenbond.

De Consumentenbond vergeleek de aanbiedingen van de verschillende supermarkten. Albert Heijn bleek de meeste koopjes per week te hebben. Niet alleen van het huismerk, maar ook van A-merken en verse artikelen. De gemiddelde korting was 34 procent. Daarmee scoort de Appie het hoogst van alle negen bekeken supermarktbedrijven.

Meeste aanbiedingen albert heijn

Albert Heijn heeft gemiddeld 30.000 artikelen in het assortiment, waarvan er 1150 in de aanbieding zijn. Niet elk filiaal biedt dezelfde kortingen, maar de afprijzingen staan wel allemaal online. Op de gedeelde tweede plaats volgen Jumbo en Hoogvliet, met elk 600 artikelen die minimaal een week goedkoper worden aangeboden. De korting bij Jumbo is het laagst: 22 tot 25 procent.

Flink besparen

Wie alleen aanbiedingen koopt, kan 31 procent besparen op de boodschappen. Bij een gemiddelde kostenpost van 90 euro per week, is dat 1400 euro per jaar. Alleen lang houdbare aanbiedingen kopen, zoals vaatwastabletten, scheelt ook honderden euro’s op jaarbasis.

Wat vind ik daarvan?

Toevallig zat ik gisteren nog in de nieuwe AH-folder te snuffelen, er is een actie gaande waarbij van veel producten de tweede gratis is. Ik koop geregeld zulke aanbiedingen, vooral de relatief duurdere producten of spullen die in de diepvries kunnen.

Meer eten voor minder

Hoewel wij per maand een vast bedrag hebben voor de boodschappen, sta ik nooit zo stil bij het feit dat kleine besparingen die je dagelijks doet, op jaarbasis veel kunnen schelen. Ter inspiratie beveel ik het BBC-programma Eat well for Less aan. Daarbij leren twee presentatoren gezinnen die te veel uitgeven hoe je kunt besparen door slim in te kopen en veel zelf te maken. Denk maar aan het prijsverschil tussen een zak gesneden sla en een kropje. Koop je dat elke week, dan bespaar je per keer misschien 50 cent, maar per jaar toch 26 euro. Doe dat soort dingen een paar keer en je hebt alweer 100 euro in een potje voor leuke dingen over.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top