Waanzinnig lekker: drop met chocola

Waanzinnig lekker: drop met chocola

Drop met chocolade

Mijn hart maakte laatst in een Jumbo een sprongetje. Normaal loop ik het snoepschap altijd voorbij, maar nu viel mijn oog op een paar potjes waarvan het etiket me erg blij maakte. Het waren potjes ‘drop + chocolade’ van het oer-Hollandse merk Meenk. Eindelijk is de traktatie waar ik al het halve jaar verlekkerd aan zit te denken binnen handbereik. En nog goedkoop ook.

Smikkelen

Het zit zo: elke maand krijg ik de box van Food We Love, allemaal lekkere en bijzondere dingetjes uit binnen- en buitenland. In de zomer zat er een gekmakend lekker potje in. Liquorice A van het Scandinavische merk Lakrids. Drop met een laagje chocola en salmiakpoeder. Klinkt vies, en dat vinden sommige mensen het ook, maar een rage in het Hoge Noorden en waanzinnig lekker. Ik bleef ervan eten en het potje was supersnel op. Bijbestellen ging wel, maar voor 14 euro per potje ging me dat wat ver. Ik bleef er kwijlend aan terugdenken.

Chocodrop uit eigen land

Het Nederlandse dropmerk Meenk heeft deze trend ook opgepikt en in eigen land uitgebracht. Er zijn drie smaken: met bruine chocolade, met salmiakpoeder en met een krokant jasje. Ik wist niet wat ik zag en heb meteen een potje gekocht met de salmiakvariant. Die was binnen no time leeg. De fabrikant was zo vriendelijk met een set te sturen en ik heb ze aan al heel wat mensen kunnen laten proeven. Heel bijzonder vonden de meesten het. En voor 2,99 euro per potje nu eens iets speciaals wat wel te betalen is.

Deze post is niet gesponsord maar geschreven uit puur enthousiasme.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top