Chocolade potje om van te smullen

Chocolade potje om van te smullen

Chocolade potjeDe laatste weken zit ik in soort chocolade flow. Ik kom het overal tegen, van de doos bonbons met Valentijnsdag tot aan leuke aanbiedingen op internet. Dit potje met chocolade is een heerlijk toetje dat er enorm machtig uitziet, maar dat verrassend luchtig weghapt. Een mooie sluitstuk van een diner met familie.

Om je vast te waarschuwen: een chocolade potje is geen toetje dat zwaar op de maag ligt, maar het is zeker niet light te noemen. Integendeel zelf. Maak het dus voor speciale gelegenheden of bijzondere diners. Net als met alles wat lekker is: je geniet er het meest van als je dat met mate doet.

Een chocolade potje is geen mousse, het is eerder een stevige crème die je maakt met veel eidooiers en slagroom. Je krijgt een romige dikke crème die je in een… potje giet, of een ander leuk klein schaaltje. Je laat de potjes afkoelen en zet ze dan in de koelkast om op te stijven.

Nodig voor 4 potjes/personen

150 gram zeer donkere chocolade (85 procent cacao), in stukjes – 250 ml slagroom (ongeklopt, mag houdbare slagroom zijn), 100 ml volle melk, 40 gram bruine basterdsuiker, 3 eidooiers

Bereiding chocolade potje

  • Doe de slagroom en de melk in een pannetje. Verwarm de inhoud van de pan op laag vuur tot het mengsel zachtjes begint te borrelen. Zet dan het vuur uit.
  • Doe de chocolade bij het melk-slagroommengsel en wacht even tot de chocolade gesmolten is.
  • Doe de eidooiers en de basterdsuiker in een kom. Klop met de mixer tot de suiker is opgelost en je een romig mengsel hebt gekregen.
  • Klop het mengsel in het pannetje goed door. De chocola moet gesmolten zijn.
  • Giet het mengsel uit het pannetjes bij de suiker en eidooiers en klop alles even goed door. Het mengsel moet egaal bruin zijn.
  • Giet het mengsel in vier leuke kleine bakjes of potjes. Laat afkoelen en zet de bakjes in de koelkast zodra het mengsel niet warm meer is.
  • Serveer direct uit de koelkast. Smikkel ze!
Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top