Shabu Shabu: sushi in een eetfabriek – recensie

Shabu Shabu: sushi in een eetfabriek – recensie

SushiAls voedselsnob hoor je je neus op te halen voor een all you can eat-sushirestaurant. Dat is een vreetschuur met afgeraffelde sushi’s waar ze elke drie minuten komen vragen of je nog wat wil drinken want daar verdienen ze aan. Dat zal allemaal best, maar ik ben toevallig dol op all you can eat, hoe meer hoe beter. Vriend Rik denkt er net zo over dus we togen deze week naar Shabu Shabu, filiaal Den Haag.

Sushi

Ik ben dol op sushi en niet dermate verfijnd dat ik alleen maki’s en nigiri’s blief die door een echte sushimaster zijn gemaakt. Lijkt me overigens heerlijk, en dan het liefs in Japan. Maar voor het doordeweekse etentje is onbeperkt bestellen met wat wijntjes erbij een topinvulling van de avond Op naar Shabu Shabu dus.

Geoliede machine

Het Haagse filiaal is enorm groot en valt op doordat de eetzaal halfrond is,  als je aan het raam zit kun je lekker naar buiten kijken. Het restaurant zat zeker voor driekwart vol, veel groepen ook. De akoestiek is niet fantastisch, we hadden moeite elkaar te verstaan. De ontvangst door het voornamelijk Aziatisch ogende personeel was erg vlot en vriendelijk. Deze sushimachine draait geolied.

Onderscheidend?

Alle restaurants in Nederland bestellen hun menukaart bij dezelfde drukker die de keus biedt uit één uitvoering. Oftewel: de kaart is vrijwel overal hetzelfde. Bijna 100 hapjes om uit te kiezen, van alles wat, vlees vis en gefrituurd. En ook sushi. Shabu Shabu valt in positieve zin op, op twee vlakken. Het bestellen gaat via een tablet op tafel. Je tikt je eten en drinken aan, verstuurt het en tien seconden later wordt het op tafel gezet. Ongeveer.

En er is een dessertbuffet. Met allemaal lekkere hapjes en zoetigheden, glaasjes met mousse en fruit, kleine tompoesjes. Je kun het gemaksvoedsel noemen, maar het is onderscheidend en mensen die deze zaken bezoeken, vinden het allemaal heerlijk.

Over het eten kunnen we kort zijn. Prima in orde. Vanwege de doorloopsnelheid zijn de sushi’s niet allemaal gelijk van vorm of überhaupt rond als ze dat zouden moeten zijn, maar goed: het hapt lekker weg.

Geen discussie a.u.b.

Shabu Shabu viel in één opzicht negatief op. En dat is in discussie gaan met de klant. Dat zat zo: we hadden gefrituurde garnalen besteld. Die waren lekker, dus ik bestelde ze nog eens. De tweede ronde waren ze niet goed. De eerste was taai en de smaak was niet in orde. De tweede brak ik open, die was glazig en slijmerig en dus niet gaar. Laten liggen dus, met toelichting voor de bediening. Snel erna kwam er een dame, kennelijk de bedrijfsleidster, vertellen dat zij en de kok het ook hadden geproefd en dat alles wel goed was. Zij. Had. Mijn. Garnaal. In. Haar. Mond. Gestoken. Ook al waren ze het niet met mee eens, ga nooit in discussie met de gasten!

Als geheel waren we positief, de wijn was in orde wat ook wel mag voor bijna 4 euro per glas en we hebben lekker gegeten. Wel met wat medelijden richting het personeel, dat door de komst van de tablet het gastheer/vrouw-schap heeft ingewisseld voor een bestaan als sushislaaf die loopt te rennen met dienbladen. Wel met een glimlach overigens.

Shabu Shabu

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

2 thoughts on “Shabu Shabu: sushi in een eetfabriek – recensie

  1. Bij ons in de buurt (Auvergne, Frankrijk) is sinds kort en heus wokrestaurant, en dat is dan ook meteen het enige ‘all you can eat’ restaurant in de wijde omtrek. Ben er nog niet geweest en denk ook niet dat ik er heen ga. De Oosterse keuken hier is niet echt lekker, daarom verheug ik me enorm op ons bezoek aan Nederland (volgend jaar), waar van alle mogelijke keukens goede restaurants zijn. Dus kom maar op met die recensies!

  2. Ik ga eigenlijk nooit bij een all you can eat restaurant binnen. Echt een vooroordeel, ik denk dat het niet goed kan zijn maar heb het nog nooit zelf uitgeprobeerd. Maar nu ik dit lees ga ik het misschien toch proberen want ik wel dol op suhsi maar het is altijd zo duur…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top