Do it yourself: magnetron popcorn

Do it yourself: magnetron popcorn

PopcornIn New York had ik iets lekkers gekocht: magnetronpopcorn met de smaak butter en lightly salted. Magnetronpopcorn heb je in Nederland ook wel, alleen deze was heel erg leuk: na het poppen scheurde je de rand van de zak af, en had je meteen een decoratief bakje om uit te eten. Het kan ook makkelijker: namelijk gewoon thuis je eigen popcorn maken. Zonder kant en klaar verpakking.

Wat heb je nodig? Alleen een zak pofmaïs, een papieren broodzak (supermarkt), een magnetron en wat fantasie.

Doe een paar eetlepels pofmaïs in een maatbeker en doe er een eetlepel olie of gesmolten boter door. Voeg zout of een andere smaakmaker toe. Meng door elkaar. Doe de korrels dan in de papieren zak en frommel de bovenkant goed dicht.

Zet de zak in de magnetron en zet die aan. Luister goed. Na een minuutje gaan de korrels poffen. Stopt de magnetron zodra er tijd verstrijkt tussen de pofgeluiden.

Maak de zak open, doe de popcorn in een bakje en je bent helemaal klaar voor een filmavondje. Gezonde snack, geen toevoegingen.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top