Vlees voor kerst minder diervriendelijk dan normaal

Vlees voor kerst minder diervriendelijk dan normaal

Kalkoen voor kerst - vleesIn de supers ligt steeds meer vlees met een keurmerk, zoals de sterren van Beter Leven. Het kerstvlees blijft bij die ontwikkeling achter. Maar 8 procent van het kerstaanbod in de supermarkten heeft een keurmerk voor welzijn.

Vlees

Dat heeft Wakker Dier becijferd. De stichting keek naar de 306 vleesproducten die nu worden aangeboden voor de feestdagen. Maar 8 procent ervan heeft een keurmerk. In andere weken is dat 28 procent. “Plofkip en industrievarken, maar ook kooikonijn, staleend en plofkalkoen voeren de boventoon in de kerstfolder”, aldus Wakker Dier.

Plofkip

Dat de kwaliteit van vlees met luxe kerststicker minder is dan normaal, valt Wakker Dier erg tegen: “Consumenten zoeken dit jaar volgens trendwatchers vooral naar biologisch, kleinere porties, en meer groenten, terwijl supermarkten hun klanten afschepen met een plofkip waarop een feestelijke kerststicker is geplakt.”

Positief is dat de meeste supermarkten één of meerdere gourmetaanbiedingen hebben met vleesvervangers.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top