Geproefd: Black Angus bitterballen

Geproefd: Black Angus bitterballen

Black Angus bitterballen van KwekkeboomKwekkeboom maakt momenteel op tv veel reclame voor de Black Angus bitterballen uit de oven en de Airfryer. Een luxe snack met een flink prijskaartje. Maar zijn ze ook lekker? Eetnieuws proefde ze voor je.

In het weekend eten wij graag wat lekkere hapjes bij een goede film. Wat lekkere toastjes, een kaasje, wat chips, of borrelhapjes uit de Airfryer. Het Nederlandse bedrijf Kwekkeboom adverteert sinds een paar weken erg intensief voor een nieuw product: bitterballen met een vulling van Black Angus-vlees, speciaal voor in de oven en Airfryer. De reclame sprak me wel aan en de sjieke zwarte verpakking zag er aanlokkelijk uit, dus ik toog naar de Jumbo om een zak te halen. Die hadden ze niet, dus op naar de Albert Heijn. Daar was de nieuwe lijn wel te krijgen.

Bitterballen van goud?

Ik schrok in eerste instantie een beetje van het prijskaartje. Namelijk 3,99 euro voor 8 bitterballen. Weliswaar extra groter exemplaren, maar dan nog. Dat zijn horecaprijzen. Gelukkig had ik de app Scoupy in de aanslag, een app die ik jullie kan aanraden. In de app staat eten en drinken dat met korting te koop is. Je betaalt gewoon aan de kassa, scant de kassabon en krijgt het kortingsbedrag binnen enkele dagen op je rekening. De app gaf 1,99 euro korting zodat een zak bitterballen uitkwam op 2 euro. Kwekkeboom is overigens een merk dat zichzelf neerzet als exclusief, de andere hapjes en snacks zijn ook best aan de prijs.

In de Airfryer

Zo kwamen de bitterballen uit de AirfryerDe verpakking is een stijlvolle zwarte zak met wat informatie over de bitterballen en de beste bereidingswijze. In de Airfryer is dat 8 minuten bakken op 200 graden (eerst voorverwarmen voor de meeste modellen). Daarna 2 minuten wachten met eten. Het is me een raadsel hoe je een kokendhete bitterbal direct uit de Airfryer zou willen eten, dus dat kwam wel goed. Op de foto zie je het resultaat.

Hoe smaken ze?

De bitterballen waren inderdaad vrij groot, en erg krokant. De vulling was goed heet en lekker. Om nu te zeggen: enorm anders dan andere bitterballen uit de Airfryer: nee. Daarmee bedoel ik wel producten die speciaal geschikt zijn de voor de fryer, want reguliere bitterballen worden bleek en slap uit de Airfryer. Al met al een smakelijk hapje.

Luxe vlees

Nog even over Black Angus. Kwekkeboom komt op de site met een heel verhaal over het malse vlees van de koeien van het Aberdeen Angus-ras. Dat geloof ik direct, maar voor een bitterbal maakt dat echt niets uit. Net zo min als een hamburger van wagyu-vlees je in de zevende hemel gaat brengen vanwege de unieke kwaliteiten van het wagyu-rund.

Conclusie

Of ik ze nog eens ga kopen, weet ik eigenlijk niet. Ik vind ze lekker, maar ook erg duur. Wij aten er elk 4 op, maar voor grotere gezelschappen dan twee personen wordt het nogal een prijzige aangelegenheid. Als je erg houdt van luxe hapjes en eens iets nieuws wilt proberen, dan kan ik deze bitterballen wel aanraden.

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

 

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

4 thoughts on “Geproefd: Black Angus bitterballen

  1. Vinden de smaak van de vulling niet lekker zijn te zuur van smaak. Wel krokante schil. Met een lik mosterd viel het ook tegen. Black angus hadden we toch wel beter van verwacht. 8 stuks in een zak oké1 rondje voor 2. Maar de prijs maakt de verwacht e smaak niet waar, geen vervolg dus.

  2. Vandaag voor het eerst de Black Angus bitterballen uit de airfryer geprobeerd. Wat een ontzettende tegenvaller. Te zout, smaken een beetje zurig. Nee! Dit gaan we zeker niet vaker eten. Heel jammer. Hadden ons er ontzettend op verheugd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top