Karbonade uit de Airfryer: Hollandse topper

Karbonade uit de AirfryerVlees grillen gaat uitstekend in de Airfryer. Zonder vet toe te voegen krijg je heerlijk gegrild, smaakvol vlees. Karbonade leent zich goed voor deze bereidingswijze.

De feestdagen zijn voorbij dus moet er weer een beetje op de lijn worden gelet. Hier in huis doen we dat door koolhydraatarm te eten. Dat betekent dat ik brood, suiker, aardappels en alle andere producten met veel koolhydraten laat staan. Voor het avondeten is dat op zichzelf niet zo moeilijk: je laat de aardappels weg en eet veel groenten met een stukje vlees, vis of kip. Bijvoorbeeld karbonade. De schouderkarbonade, die ik eerder al had gekocht bij de site Meerdanvlees.nl, is snel te bereiden in de Airfryer. De vetrandjes in het vlees smelten grotendeels weg, dus wat je overhoudt is een sappig stukje vlees.

Nodig voor 2 personen

 • 2 schouderkarbonades (scharrel of biologisch)
 • Peper en zout
 • Mosterd

Bereiding karbonade

 • Haal de karbonade een uur voor je gaat koken uit de koelkast.
 • Smeer gelijkmatig aan beide zijden in met mosterd.
 • Vlak voor je gaat koken, bestrooi je de karbonade aan beide kanten met peper en zout. Wrijf het even in het vlees.
 • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
 • Gril de karbonade ongeveer 8 minuten. Keer ze halverwege de baktijd om.
 • Eet smakelijk!

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

5 thoughts on “Karbonade uit de Airfryer: Hollandse topper

 1. Hallo ik gebruik mijn airfryer voor snacks friet en afbakbroodjes. Ga zeker meer uit proberen. Alleen krijg ik mijn mandje niet meer schoon is daar een tip voor. Bedankt Jolanda

 2. Beste Saskia. Ik ben in het bezit van een Philips airfryer. Nu wilde ik U vragen wat de meerwaarde is van het extra mandje ? Kan ik daar een eitje in bakken ? en vlees bakken en groente koken/stomen ?
  Graag Uw antwoord,met groet Liesbeth Menting

  1. Beste Riet, dat hangt af van het model. Als je een Actifryer hebt niet, dat is echt een ander apparaat. Tefal heeft dacht ik tegenwoordig echter ook Airfryers, daar zou het mee moeten lukken. Groeten, Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.