Karbonade ‘fingers’ uit de Airfryer

Karbonadefingers uit de Airfryer

Karbonade ‘fingers’ uit de Airfryer

Een verrassende manier om karbonade te bereiden in de airfryer. Snijd de schouderkarbonade van het bot af, kruid de stukjes lekker en gril ze sappig maar krokant in je heteluchtfriteuse.

Bij de kookclub aten weer een tijd terug rib fingers, het vlees van spareribs maar dan tussen de botjes uit gesneden, gemarineerd en gegrild. Lekker! Vlees uit de Airfryer kan erg lekker zijn, maar je moet oppassen dat het niet uitdroogt door de hete lucht. Vet vlees, zoals schouderkarbonade, leent zich in die reden extra goed voor de airfryer. Het vlees blijft lekker sappig en de vetrandjes bakken deels uit, waardoor je wel de smaak ervan behoudt, maar toch niet het idee hebt op een stukje varkensvet te kauwen.

Mijn man houdt niet van kluiven, dus meestal snijd ik de schouderkarbonade sowieso los van het bot, om het daarna in de pan te pakken. Dat was wel oké, maar ook niet erg bijzonder. Denkend aan de rib fingers van de kookclub, leek het me wel wat om karbonade eens op die manier te bereiden. Uiteraard kun je het vlees naar smaak kruiden. Dit recept is bereid in een Airfryer XXL van Philips, als je een ander model of merk gebruikt, kan het zijn dat je de tijden iets moet aanpassen.

Nodig voor 2 personen

  • 2-3 schouderkarbonades, mooi dooraderd met vet
  • 1 eetlepel van je favoriete kruidenmix, zoals jerkkruiden

Bereiding karbonade

  • Snijd het bot van de karbonade af. Snijd de lapjes die je overhoudt in stukjes, ongeveer ter grootte van satévlees. Probeer zo te snijden dat zoveel mogelijk stukjes een randje vet hebben.
  • Meng de kruidenmix door de stukjes vlees en zet een paar uur afgedekt in de koelkast.
  • Haal een half uur voor je gaat koken uit de koelkast.
  • Doe het vlees in de airfryer en verwarm je apparaat voor op 200 graden.
  • Verlaag na het voorverwarmen de temperatuur naar 180 graden. Bak het vlees 8 minuten.
  • Serveer meteen.

Lekker met gekookte aardappels en haricots verts. Ik vind zoete mosterd ook lekker bij dit soort vleesgerechten!

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant

2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes

3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken

4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

One thought on “Karbonade ‘fingers’ uit de Airfryer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top