Herfst bitterballen van de Lidl uit de Airfryer

Bitterballen van Lidl

Herfst bitterballen van de Lidl uit de Airfryer

Lidl heeft momenteel bitterballen voor de Airfryer (en oven) in het assortiment. Er zijn drie smaken, en Eetnieuws probeerde de variant met kaas en bier.

Ik zag ze al staan laatst in de folder van Lidl. Ovenbitterballen, met kaas en bier, met hert en ontbijtkoek of met Angus-vlees. Als enthousiaste Airfryer-liefhebber weet je vast wel dat snacks voor de oven ook prima in de Airfryer kunnen. Sterker nog: het staat gewoon op de verpakking. De bitterballen waren vanaf vrijdag 5 oktober te koop en ze waren nog ruim op voorraad, dus ik nam twee pakken mee. Het was de bedoeling die met kaas en Angus te testen, maar per ongeluk bleek ik later kaas en hert te hebben gepakt. Hertenvlees moet ik nog even over denken, maar de bitterballen met kaas heb ik dit weekend gemaakt. Hier lees je wat ik (en mijn man) ervan vond.

Bitterballen van LidlIn de Airfryer

De bereiding is simpel: verwarm de Airfryer voor op 200 graden. Heb je een Airfryer XXL van Philips dan lees je hier hoe dat moet en waarom je moet voorverwarmen. Doe de bitterballen in het mandje en bak ze 10 minuten. Volgens de instructies moet je ze omschudden, dat was ik vergeten. Mogelijk om die reden waren 2 van de 8 kaasbitterballen gebarsten en kwam de vulling eruit. Kijk dus uit met aanpakken en natuurlijk met opeten, ze zijn heel heet.

Korst en vulling bitterballen

Dan de korst: deze was na bereiding prima krokant en bleef dat ook tijdens het opeten. Je laat ze natuurlijk niet koud worden, maar als je ze lang wacht met eten worden ze natuurlijk wel wat zachter. Bij het nemen van een hap rook ik duidelijk de geur van kaas. De smaak van de vulling was mild, niet zoals een kaassoufflé maar eerder zoals de vulling van een kaasbroodje. Wat wel opviel was dat ze vergeleken met andere snacks uit de Airfryer een hoop vet waren verloren in het mandje, dat er vetkringen zaten op het keukenpapier waar ze op lagen, en dat ik wel echt een ‘vette bek’ had. Dat moet je aanspreken denk ik. Van mij mag het wat minder, al zijn het natuurlijk in principe ongezonde snacks dus kun je daar eigenlijk niet op hopen.

Aanrader?

Als geheel vond ik ze wel oké, maar ik weet niet of ik deze variant nog eens zal kopen. Misschien zijn de bitterballen met hertenvulling of Angus-vlees wat pakkender. Ik houd je op de hoogte.

Hoeveel en hoe duur

In elke verpakking vind je 12 bitterballen, en een doos kost 2,49 euro. Mij is niet helemaal duidelijk of het een tijdelijk product is of niet, maar als je ze wilt proberen zou ik niet te lang wachten. Ze staan in de folder met herfstproducten en dat wijst erop dat ze waarschijnlijk niet lang blijven.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

 

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top