Is Marley Spoon echt ‘de betere box’?

Box 3 - Marley Spoon

Is Marley Spoon echt ‘de betere box’?

Een tijd geleden probeerde ik verschillende foodboxen zoals Hello Fresh en Marley Spoon. Hoewel we bij de eerste zijn blijven hangen, was de andere ook prima. Daarom ging ik in op een verzoek om de box van Marley Spoon ook eens te bespreken op Eetnieuws.

Eten van Marley SpoonAls je vaker op dit blog komt, dan weet je vast wel dat ik enorm van koken houd. Sinds de komst van onze zoon in februari is er helaas minder tijd voor. Hij is rond etenstijd wakker en actief en wil liever met zijn moeder spelen dan toekijken hoe ze in de pannen aan het roeren is. Op allerlei manieren probeer ik het bedenken van de maaltijden en vooral het bereiden ervan simpeler te maken. Door online boodschappen te bestellen, en door soms een maaltijdbox te laten komen.

Wat is een maaltijdbox?

Je kent het concept inmiddels vast wel. Je bestelt een doos waarin voor meerdere dagen alle ingrediënten zitten voor een maaltijd voor je gezin. Het aantal personen en maaltijden bepaal je zelf, en je mag zelfs kiezen wat er op tafel komt. De doos wordt thuisgebracht en je hoeft verder niet te denken aan boodschappen doen of wat moet je vanavond eens eten.

Marley Spoon

Marley Spoon is na Hello Fresh de bekendste aanbieder van maaltijdboxen. Het prijst zichzelf aan als wat exclusiever dan de concurrent en met meer aandacht voor bijvoorbeeld biologische producten. De slogan is ‘de betere box’. De prijzen liggen ook net wat hoger dan die van de concurrent. Eerder dit jaar liet ik al eens een box komen vanuit een aanbieding. Ik was zelf erg weg van de box en de gerechten. Mijn man was wat minder enthousiast, het was hem allemaal wat te ‘bijzonder’. Bijvoorbeeld gerechten met couscous of erg op het Midden-Oosten geïnspireerd. Omdat je allebei tevreden moet zijn, bleef het bij die bestelling.

Opnieuw proberen

Onlangs benaderde de PR-dame van Marley Spoon me of ik misschien eens een box gratis wilde proberen om te reviewen voor deze site. Ik mocht twee gerechten uitkiezen. De keuze viel op gevulde kipfilet  met geroosterde groenten en yoghurtsaus  en shoarmakip met bulgur en komkommersalade. De doos werd op het afgesproken moment thuisbezorgd en hieronder lees je wat ik ervan vond.

De box

De maaltijden van Marley Spoon komen in een kartonnen doos. De inhoud wordt gekoeld met elementen. Alle ingrediënten voor één maaltijd zitten in een grote kartonnen zak. Dat kan handig zijn omdat je dan alles tegelijk eruit kunt halen. Deze keer had ik precies genoeg ruimte in de koelkast om beide zakken kwijt te kunnen. De vorige keer zat de koelkast voller en heb ik alles uitgepakt en opgeruimd. Dat was extra werk, en ik vond het niet super handig – maar dat hangt echt samen met de beschikbare ruimte.

Recept klaarmaken

Bij de gerechten zitten receptkaarten. Daarop staat duidelijk aangegeven hoe je alles moet klaarmaken. Wel miste ik informatie over de totale bereidingstijd. Die kon ik zelf wel berekenen aan de hand van de aanwijzingen, maar dat kost weer extra tijd. Wat ik wel handig vind is dat er precies de juiste hoeveelheden op de kaarten staan. Bij ‘de concurrent’ staan de hoeveelheden in het recept aangegeven in een tabel voor bijvoorbeeld 2, 4 en 6 personen en moet je zelf opzoeken wat van toepassing is.

Kipshoarma met bulgur en komkommersaladeEigen manier

Ik kook graag en weet er intussen best veel vanaf dus eigenwijs als ik ben houd ik nooit de volgorde van de kaart aan, ik vind vaak dat dingen anders efficiënter gaan. Het feitelijke koken deed ik dus op mijn eigen manier. De gerechten kwamen in elk geval binnen redelijke tijd op tafel. De afbeelding hier naast het artikel is van de kipshoarma. Ik had zelf foto’s gemaakt maar die kan ik om onduidelijke redenen niet meer vinden op mijn telefoon, maar je krijgt zo in elk geval een indruk.

Was het lekker?

Dan de smaak. Ik had de gerechten zelf uitgekozen dus het viel wel te verwachten dat ik ze lekker vond. Mijn man was minder enthousiast, die bleef bij zijn eerdere mening na het gerecht met kipshoarma. De gevulde kip heb ik met de buurvrouw gegeten, die was wel enthousiast. Ik vond het recept ook erg aansprekend en heb het intussen zelf nog eens gemaakt, maar dan met een andere vulling.

Aanrader?

Ik blijf maaltijdboxen nog steeds erg handig vinden voor huishoudens waar er om redenen weinig tijd is voor de boodschappen en het bedenken van de maaltijden. Je betaalt meer dan als je zelf alles bedenkt en inkoopt, maar je koopt vooral gemak en ontzorgen. Voor elke week vind ik het te duur, maar ik ga de komende tijd zeker door met het af en toe laten komen van een box. Marley Spoon houd ik daarbij goed in de gaten.

Info

De boxen van Marley Spoon zijn te bestellen voor 2 personen en voor 3 tot 4 personen. Je kiest minimaal twee maaltijden, het maximum is 4. De prijzen verschillen afhankelijk van het aantal personen en maaltijden. Minimaal 4,70 euro per persoon, maximaal 9 euro per persoon (voor 2 maaltijden voor 2 personen, dat is de duurste optie). Meer over de boxen vind je op de website van Marley Spoon.

Proberen met korting

In samenwerking met Marley Spoon mogen lezers van Eetnieuws een box bestellen met 25 euro korting. Gebruik daarvoor de code EETNIEUWSMS25. Deze code is alleen geldig voor nieuwe klanten, en is te gebruiken tot 30 november.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top