(Een beetje) Pikante hamburgersaus voor bij een enorme burger

(Een beetje) Pikante hamburgersaus voor bij een enorme burger

2410-hamburgersaus

Sinds mijn tripjes naar New York heb ik iets met hamburgers. Niet die gefrituurde lapjes van de snackbar maar de zogeheten gourmet-burgers. Heerlijk sappig vlees, gegrild, op een luchtig broodje met lekkere saus, kaas en sla. Daar kun je me voor wakker maken.

Het was er weer tijd voor. Deze keer een dubbele test: een Angus beef-burger van 200 gram, uit de diepvries van de Jumbo. Per 2 stuks 4 euro. Niet door voor een supermarktburger van Angus beef. De ingrediënten zijn alleen vlees, peper en zout. Klinkt goed. Op de verpakking staat dat ze 18 minuten gebakken moeten worden, maar dat is natuurlijk veel te lang. Ik deed (na het ontdooien) minuut of 5 per kant in de grillpan.

Op een speltbroodjes, met sla en cheddar. En saus. Veel saus. Elders op dit blog lees je al een recept voor de beste Amerikaanse hamburgersaus, maar deze is ook erg goed:

Nodig:

  • 3 grote eetlepels mayonaise van goede kwaliteit. Wij hadden Hellmann’s.3
  • 1 eetlepel kappertjes, uitgelekt en in stukjes
  • 4 kleine zoetzure augurkjes , in kleine stukjes
  • Twee eetlepels platte peterselie. Ik heb een kartonnetje met diepgevroren peterselie in de vriezer. Handig! Te koop bij de AH, Jumbo heeft ze niet meer hier.
  • 1 theelepel srirachasaus. Dit is hete saus die toch zoetig is. Kun je vervangen door andere hete saus.
  • 1 eetlepel limoensap.

Alles mengen, ook lekker bij frietjes! De burger was trouwens prima!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top