Uitpakken: Japanse Food We Love-box

Uitpakken: Japanse Food We Love-box

Food we loveAl tijden ben ik lid van Food we Love. Duidelijk concept: elke maand een doos voor lekkere, bijzondere en vaak ook lokale producten. Thuisbezorgd met een begeleidende brief met uitleg en receptenkaarten. En dat voor maar 24,95 euro. Voor mij een culinair kado aan mezelf.

Deze maand was het thema Japans. Wat wel nieuwsgierig maakte. Zou het voor de hand liggend zijn, met sushi, wasabi en norivellen, of heel wat anders?

De box kwam, een stevige kartonnen doos, zoals altijd als een soort cadeau dichtgeplakt en de begeleidende brief erbovenop. Daarin valt deze maand te lezen dat sushi weliswaar al heel bekend is, maar dat Japan nog veel meer heeft te bieden.

De box bestaat deze maand uit:

  • Sojasaus less salt van Amazing Oriental
  • Yutaka mirin – rijstwijn voor dressings en dergelijke
  • Udon noodles – noedels die je alleen in bouillon hoeft op te warmen
  • Crackers met zwarte sesam en soja
  • Miso bouillonpasta
  • Green Nori Sprinke – om een zilte touch te geven aan soepen en meer.
  • Juri dreams of sushi – dvd met documentaire over de 85-jarige Japanse sushi-chef Jiro.

fwl-2

 

 

 

 

 

Mijn oordeel

Toevallig ben ik gek op Japans eten en heb ik dit weekend nog sushi gemaakt. Een deel van de producten ken of gebruik ik daarom al. Sowieso ga ik ze allemaal binnenkort gebruiken of proberen. Crackers met soja, benieuwd of dat lekker is. De dvd is een aanrader, die heb ik al eens bekeken op de Amerikaanse Netflix.

fwl-3

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top