Hamburger met dragonmayonaise

Hamburger met dragonmayonaise

hamburgerDe meeste hamburgers zijn van rundvlees. Maar wist je dat die van varken ook erg lekker zijn? Varkensvlees is vetter en de burger blijft dus malser. Dat geeft je ook meer speling met de garing: hij droogt niet snel uit. De combinatie van varkensvlees met dragon is een succes, dus deze keer een hamburger met dragonmayonaise.

HEET NIEUWS: mijn zelfgeschreven boekje voor de Airfryer is verschenen. Je leest er meer over in dit bericht.

Nodig voor de dragonmayonaise

2 theelepels dragonmosterd, 2 theelepels ciderazijn, 1 eidooier – op kamertemperatuur, 200 ml zonnebloemolie, 2 opgehoopte theelepels gedroogde dragon

Mayonaise bereiden

Doe de eidooier in een kom en voeg er 1 theelepel mosterd en 1 theelepel azijn aan toe. Zet de mixer op de laagste stand en begin te mixen. Voeg als alles goed gemengd is de olie in beetjes toe. Eerst een paar druppeltjes, later als de saus begint te binden kun je iets meer tegelijk toevoegen. Als de olie allemaal is opgenomen, mix je de dragon door de saus. Voeg dan de resterende mosterd en azijn toe. Proef de saus, je kunt het extra op smaak brengen met peper en zout of nog wat azijn.

dragonsaus

Nodig voor 2 reuzenhamburgers

400 gram varkensgehakt, 0,5 theelepel zout, versgemalen peper, 1 theelepel gedroogde salie, 2 hamburgerbroodjes, sla, zure augurkjes, rode ui, uitgebakken bacon en 1 plak kaas – doormidden gesneden.

Bereiding hamburger

  • Kneed het gehakt met het zout, de peper en de salie. Verdeel in twee gelijke delen en sla plat. Het worden grote plakken vlees.
  • Verwarm je barbecue voor, zet de grillpan aan of verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Bak het vlees, op de BBQ ongeveer 9 minuten per kant, net als op de hete grillpan. In de Airfryer 15 minuten. Let wel op dat er veel vet uitloopt dus dat je fryer kan gaan walmen.
  • Snijd de broodjes open. Beleg met sla, een theelepel dragonmayonaise, rode ui, bacon en plakken augurk.
  • Leg enkele minuten voor het einde van de bereiding de plakken kaas op de burgers zodat ze een beetje smelten.
  • Leg de burgers op de broodjes. Schep een eetlepel saus op de bovenste helft van het broodje, smeer uit met de lepel en dek het broodje af.

De dragonmayonaise is ook lekker bij frietjes of ander vlees.

Dit recept is onderdeel van een reeks Airfryer recepten. Zoek je een ander Airfryer recept? Klik dan op deze link om naar de rubriek voor de Airfryer te gaan.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top