Recensie: Groen is geweldig!

Recensie: Groen is geweldig!

Recensie: Groen is geweldig!Steeds meer mensen laten geregeld het vlees even voor wat het is en eten een dagje vegetarisch. De stap naar veganistisch is dan niet zo erg groot meer. Het boek Groen is geweldig! biedt je volgens de omslag 150 hippe, heerlijke gerechten. Tijd om dit kookboek eens nader te bestuderen. Een recensie.

Vegetarisch eten is niet zo erg moeilijk. Je maakt een groentecurry of vervangt je stukje vlees door een vleesvervanger. Keus genoeg, en met de smaak is niks mis. Zeker iemand als de Vegetarische Slager maakt prima producten die je zelfs aan een verstokte carnivoor kunt voorzetten. Veganistisch koken is weer heel wat anders. Daarbij gebruik je geen enkel dierlijk product. Dus ook zaken als boter en eieren vallen af. Ik ken wat veganisten en die koken dagelijks op die manier allerlei exotische gerechten voor zichzelf. Het is een beetje improviseren, maar er is genoeg lekkers mogelijk. Alleen weet ik uit mijn hoofd niet meteen wat. Gekookte gierst met bonen?

Modern en hip

Het boek Groen is geweldig! pakt het modern en hip aan. Ik neem aan dat het boek bedoeld is voor jonge meiden en vrouwen die gezonder willen leven of om andere redenen dierlijke producten laten staan. De achterkant belooft ons makkelijke snelle recepten, waarvan 63 basisrecepten en 100 seizoensrecepten. Als extraatje zijn er beauty-tips en yoga-oefeningen.
Het boek is full colour en is gedrukt op mat papier. Het bestaat uit 224 pagina’s. De opbouw is anders dan bij andere kookboeken. Na wat uitleg over belangrijke ingrediënten volgen de gedeelten ‘Good morning’ en alle seizoenen, om te eindigen met een overzicht van favoriete smoothies en hippe groene (inter)nationale adresjes.

Kaas maken

De recepten zijn wel meteen heel erg veganistisch. Geen salade met olie en azijn, maar meteen de diepte in met allerlei manieren om van noten melk en kaas te maken. De hoofdstukken bestaan telkens uit een afwisseling van lifestyle-adviezen en recepten met hippe namen zoals Rauwe ravioli van bietjes en veggie kaas, tortillaparty en Magic chocolademousse van avocado.

Voor en tegen

Na het lezen van het boek weet ik niet zo goed wat ik ervan vind. Het is in elk geval interessant om te lezen wat er allemaal komt kijken bij veganistisch koken (kelp, biergist en macapoeder kopen). Ook staan er leuke receptideeën in om eens heel wat anders te maken voor jezelf of iemand die veganistisch eet.
Aan de andere kant is het wel wat lastig allemaal. Veganisten gebruiken bestanddelen die ik allemaal niet heb in mijn zeer goed voorziene keukenkastjes. Iets als kelp zou ik echt niet weten wat ik daar binnen mijn normale eetpatroon mee moet. Het zijn wel allemaal gezonde en lichte recepten, dus als experiment ga ik zeker wel wat gerechten maken.

Mijn conclusie

Ik denk dat het vooral een ontzettend leuk kadoboek is voor veganisten die graag koken en ook aan yoga doen. Voor hen is het een verfrissend, modern boek met ideetjes waar ze lekker mee aan de slag kunnen gaan. Voor 20 euro een kleine investering voor de vegan foodie, om het even hip te houden.

Inkijkexemplaar

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top