Salade met knolselderij

Salade met knolselderij

Knolselderij in de saladeSelleriesalade uit de winkel, dat maak je gewoon zelf. Tover een rustieke knolselderij om tot celeri remoulade, een verfijnde Franse salade.

Knolselderij, ik ken deze groente eigenlijk niet zo goed. Vorige week zaten er twee in mijn groentenabonnement en ik wist niet direct een gerecht om ermee te maken. Wat rondkijken op internet leerde me dat deze bruine knol geschild moet worden, en dat je er salade mee kunt maken.

Een knolselderij ligt in verschillende groottes in de winkel, tot wel een kilo. Ze hebben meestal geen loof meer en aan de onderkant zitten een soort houtige wortels. Die snijd je eraf met een scherp mes, net als de lelijke randen. De rest van de knol schil je, zodat er geen groene plekken meer te zien zijn.

Salade van knolselderij

Om een lekkere salade van de knolselderij te maken, snijd je de groente in plakken en daarna in dunne reepjes. Ik deed dit met een mandoline, maar je kunt ook de keukenmachine of een rasp gebruiken of gewoon heel keurig met het mes reepjes ervan snijden. De reepjes doe je in een kom. Je besprenkelt ze met citroensap om bruine verkleuring tegen te gaan.

Na het snijden meng je lekkere zure mayonaise (die van Ton’s is lekker!) door de knolselderij, en een lepel mosterd. In principe kun je de salade zo al eten, maar het is ook prima om er bijvoorbeeld augurkjes of kappertjes aan toe te voegen. Ik had nog wat rode kool liggen en die past er ook bij, in dunne reepjes. Beetje peper en zout erover en je hebt een lekker bijgerecht. Wij aten het bij hamburgers en krieltjes.

De salade is niet zo lang houdbaar, dus maak hem niet te lang van te voren. De reepjes worden dan slap.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top