Aardappelsalade met Indiase specerijen

Aardappelsalade met Indiase specerijen

aardappelsalade met specerijenVan wat overgebleven vastkokende aardappels maak je lekkere kruidige aardappelsalade. Weer eens wat anders dan huzarensalade of piepers met wat mayonaise.

De afgelopen weken zijn druk geweest. Onverwachte werkstress, de feestdagen. Voor je het weet is december bijna voorbij. Net als veel andere mensen hebben we de laatste weken veel boodschappen gedaan en is het budget voor deze maand eigenlijk vrijwel op. Dat wordt dus creatief koken deze week en restjes op een lekkere manier opmaken. De eerste poging was vanavond, een halve zak vastkokende aardappeltjes lag nog naar me te loeren. De kruiden- en specerijenkast staat hier altijd wel vol, en na een bezoekje aan de Turkse supermarkt had ik voor een habbekrats Turkse yoghurt en een bos peterselie in huis. Mocht je zo’n zaakje in de buurt hebben: ga er zeker heen. Dan lach je je daarna rot in de Nederlandse supermarkt waar ze 1,30 euro vragen voor drie sprietjes bladpeterselie. Ook specerijen zijn erg goedkoop bij de Turk, dus als je toch gaat… neem dan meteen een voorraadje mee voor je deze aardappelsalade maakt.

Nodig voor 4 personen

750 gram vastkokende aardappels, in vieren of zessen naargelang de grootte – niet geschild, 5 eetlepels Turkse yoghurt, 2 theelepels korianderpoeder, 2 theelepels komijnpoeder, snufje geelwortelpoeder, 2 theelepels garam masala, 2 teentjes knoflook – geraspt, kneepje citroensap, handjevol bladpeterselie- gesneden, peper en zout.

Aardappelsalade maken

  • Doe de aardappels in een pan, zet ze onder water, voeg wat zout toe en breng aan de kook.
  • Laat ongeveer 15 minuten koken. Prik met een scherp mes in een stukje aardappel. Gaat het mes er soepel doorheen, dan is de aardappel gaar. Giet af en doe in een schaal. Laat helemaal afkoelen, dat gaat sneller als je de bak bijvoorbeeld buiten neerzet.
  • Doe de yoghurt in een kom. Meng er de komijn, koriander, geelwortelpoeder, knoflook, garam masala en citroensap doorheen.
  • Roer de peterselie door het yoghurtmengsel.
  • Doe de afgekoelde aardappels bij het mengsel en schep voorzichtig om. Maal er wat peper overheen en bestrooi met wat zoutvlokken. Laat de smaken intrekken. De tweede dag nog lekkerder!

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top