Recensie: de gerechtenbox van Marley Spoon

Recensie: de gerechtenbox van Marley Spoon

Marley Spoon gerechtBoxen met eten zijn hip. Of het nu de gerechten zijn van Hello Fresh of de lekkernijen van Food We Love: steeds meer bedrijven versturen intrigerende dozen met heerlijks erin. Een nieuw concept is Marley Spoon. Ik mocht een doos proberen.

Wat is Marley Spoon

Marley Spoon is een internationaal bedrijf dat al langer in Duitsland actief was met het bezorgen van verse ingrediënten om gerechten mee te maken. Sinds kort zijn ze in Nederland en Groot-Brittannië actief. De missie is om eten weer terug in de keuken te brengen. Een video over het bedrijf vind je op YouTube.

In tegenstelling tot een box als Hello Fresh bepaalt de klant zelf wat hij of zij eet. Elke week staan er zeven nieuwe gerechten op de site, die je kunt bestellen. Alles wat je nodig hebt om het gerecht te maken, behalve de pannen en zaken als peper en zout, worden bij elkaar verzameld en aan je opgestuurd. Het minimumaantal porties dat je moet bestellen is 4, dus 2 porties van 2 gerechten of 4 van hetzelfde gerecht.

De ingrediënten die je ontvangt komen van leveranciers die goed bekendstaan, zoals boerderij Lindenhoff.

Eten bestellen

Ter kennismaking kreeg ik een code waarmee ik een box met 4 porties mocht bestellen. Het was even uitzoeken hoe de site werkte. In eerste instantie ging het mis. Bij elk gerecht staat standaard een bezorgdatum vermeld. Ik had bij gerecht 1 een andere, latere datum gekozen. Gerecht 2 aangeklikt, en toen stond er dat ik te weinig had besteld, terwijl er echt 4 porties in mijn mandje lagen. Dar bleek door de datum te komen; toen ik die gelijkmaakte aan de eerste bestelling, klopte het wel.

Ik koos twee verschillende gerechten. Een massaman curry met kip en aardappels, omdat ik dat soort dingen zelf ook maak en dus kan vergelijken of de receptuur klopt, en een gerecht met Koreaanse rijst, groenten en tofoe. Omdat ik dat nog nooit heb gegeten. De bezorgdatum was vandaag.

Marley Spoon box komt aan

Vanmorgen was het zover. De box zou om 9 uur komen met een half uur marge. Dat haalde de bezorger net niet. Hij gaf me een bruine doos, die vanwege de papieren tape eromheen makkelijk openging. Met plastic tape is dat altijd zo’n gedoe. In de box zat wat papieren vulmateriaal, twee bruine zakken met etenswaren en twee receptkaarten.

Als eerste was vandaag de Koreaanse rijst aan de beurt. In de zak vond ik 2 verpakkingen van 200 gram tofoe, 3 wortels, 3 minikomkommers, een klein kooltje, rijst, misopasta, bonen-chilipasta, knoflook, 1 sjalotje, 1 stukje gember, sesamzaad, een zakje pinda’s en sesamolie. Alles precies afgepast aan de hoeveelheid die je nodig hebt.

Op de receptkaart stond wat de bedoeling was. Ik heb de receptuur in eerste instantie strikt opgevolgd. Alleen was de tofoe niet krokant na 25 minuten in de oven, die had ruim een kwartier extra nodig. Toen alles gaar was, heb ik de borden opgemaakt. Het zag er prachtig uit en was ruim voldoende voor 2 personen. Over het recept ga ik verder niet oordelen, tofoe is niet ons lievelingseten gebleken maar daar kan Marley Spoon ook niks aan doen. De maaltijd op zichzelf is prima verzorgd.

Maar dan.. het nadeel

Over de box zelf ben ik uiterst positief. Voor mensen die geen enkele inspiratie hebben in de keuken, maar die wel houden van goed en gezond eten, is het superhandig. Je hoeft zelf geen boodschappen te doen. Maar wel zelf koken, dus de echte gemaksdieren of kookhaters komen dan niet ver. Er is in mijn ogen maar één groot nadeel. En dat is de prijs. Een gerecht kost 12 euro. Per persoon. Per twee dus 24 en voor 2 dagen 48 euro. Hoe mooi de box ook is, hoe kwalitatief de bestanddelen en hoe mooi de receptkaarten: dat is echt heel veel geld. Er is overigens ook een abonnementenmodel waarbij de maaltijden 9,50 kosten, tegen betaling van 10 euro per maand. De concurrent heeft een box van 42 euro die voor 3 dagen is.

Ik vraag me echt af hoe groot de markt is voor een box in deze prijscategorie. De doelgroep die ik voor ogen zie is de goedverdienende carrièreman- of vrouw die normaal altijd eten afhaalt en eigenlijk gezond wil eten en daar ook tijd voor overheeft. Voor de modale tweeverdieners is de box vooral leuk om eens ‘thuis uit eten’ te gaan voor bijzondere gelegenheden.

Marley Spoon

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

2 thoughts on “Recensie: de gerechtenbox van Marley Spoon

  1. Hoi,
    ik was op zoek naar recenties over Marly spoon en kwam deze recensie tegen.
    We hebben deze week voor het eerst besteld. Maar volgens mij maak je een rekenfout.
    wij hebben 3 x 4 gerechten besteld voor 69,60 eur. Dat is dus 5,80 per gerecht en dat is nog best te overzien ipv de 12 euro die je noemt.
    annyway as zaterdag wordt het bezorgd. we zijn benieuwd..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top