Speltpasta met varkenshaas en groenten

speltpasta met varkenshaas en groentenVolkoren speltpasta , malse varkenshaas en paprika, paksoi en wortel. Een makkelijk roerbakgerecht dat ook koud erg lekker is.

Speltbrood is al enorm populair onder mensen die graag gezond eten. En nu is er ook speltpasta in de supermarkt te koop. Ik mocht van het merk Grand’Italia twee soorten uitproberen: volkoren spaghetti en penne van spelt. Ik besloot van deze laatste soort een roerbakgerecht te maken met een Aziatische touch. Die vind je vooral terug in de dressing, met oestersaus, wat een lekkere hartig-zoete smaak geeft. Daarbij wat wortel, paprika en paksoi, en reepjes varkenshaas. We hebben er gisteren samen lekker van gegeten en de kliekjes waren vandaag een heerlijke koude lunch.

Nodig voor drie personen

250 gram volkoren speltpenne, 2 eetlepels zonnebloemolie, 300 gram varkenshaas – in dunne reepjes, 1 eetlepel bruine suiker of palmsuiker, driekwart theelepel five spice, 1 eetlepel sojasaus (geen ketjap!), 1 rode ui – in halve ringen, 1 teentje knoflook – geperst, 2 cm verse gember – geschild en geraspt, 1 gemiddeld formaat winterwortel – in dunne plakjes, 1 groene paprika – schoongemaakt en in stukjes, 1 paksoi – gewassen en in stukjes, 50 ml oestersaus, 50 ml water, handjevol (of meer) pinda’s,

Bereiding speltpasta met varkenshaas en groenten

  • Meng de suiker met de five spice en de sojasaus tot een marinade. Leeg hier de reepjes varkenshaas in en laat enkele uren afgedekt in de koelkast staan.
  • Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en laat afgedekt in de pan even apart staan.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan of wok en bak de stukjes varkenshaas (marinade mag erbij) tot het meeste roze weg is. Haal het vlees uit de pan.
  • Verhit de andere eetlepel olie en fruit hier de ui, knoflook en gember enkele minuten in.
  • Voeg de wortel toe en laat zachtjes (roer)bakken tot de wortel zacht wordt.
  • Voeg de paprika en de paksoi toe en bak tot de groenten bijna gaar zijn.
  • Voeg de varkenshaas, de oestersaus en het water toe.
  • Verhit de inhoud van de pan tot alles warm is.
  • Voeg de uitgelekte pasta toe en schep om tot het gerecht heet is.
  • Strooi er ongezouten pinda’s over naar smaal en serveer meteen. Bewaar eventuele kliekjes in de koelkast en eet die de volgende dag koud bij de lunch, als maaltijdsalade.

Vind je dit een lekker recept? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.