Shoptip: Ravensteijn Thee in Den Bosch

Ravensteijn thee in Den Bosch

Shoptip: Ravensteijn Thee in Den Bosch

Ga je een dagje shoppen in Den Bosch? Je vindt er allerlei leuke foodwinkeltjes om rond te kijken, te proeven en natuurlijk je tassen vol te laden. Een pareltje is de uitgebreide en stijlvolle winkel voor thee Ravensteijn in de Bossche binnenstad.

Den Bosch is een mooie en gezellige stad met een uitgebreid winkelhart. Je vindt er niet alleen de welbekende ketens zoals Kruidvat, HEMA en C&A, maar juist ook veel onafhankelijke winkeliers die je adviseren en helpen bij het uitzoeken van bijzondere producten. Door hun kennis en ervaring zoeken ze precies het juiste artikel uit hun assortiment waar je naar op zoek bent.

Monumentaal pand

In de Hinthamerstraat op nummer 160 zit Ravensteijn Thee in een monumentaal pand waar het ook de naam aan ontleent: De Stadt Ravensteijn. Eigenaren Corine van Wijk en Robert Boom restaureerden de winkel en de bovengelegen eigen woning de afgelopen jaren, en het resultaat is een sfeervol ingedeelde winkel waar je je ogen uitkijkt.

Kopje thee drinkenAdvies van de theesommelier

Corine is theesommelier en dat uit zich niet alleen in de zeer uitgebreide collectie verse theeblaadjes van over de hele wereld en natuurlijk focussend op Azië, waar de theestruiken gekweekt en geoogst worden. Tientallen bussen met verse thee in allerlei smaken en varianten, waar Corine uitgebreid over kan vertellen. Zoek je een toegankelijke ceylon-thee, of ga je voor de complexere smaken van een van de andere soorten? Vraag ook eens naar de geur van de verschillende theesoorten.

Alles voor heerlijke thee

Uiteraard is er niet alleen verse thee te koop. De hele winkel staat vol met smaakvolle en vaak exclusieve accessoires, van theepotten, mokken en kopjes tot aan set voor theeceremonies en natuurlijk de wat meer praktische zaken zoals theezeefjes.

Thee proeverij

Corine organiseert regelmatig theeproeverijen waarbij je meer leert over de herkomst, de verschillende soorten en smaken en hoe je thee het best combineert met bijvoorbeeld een diner. Want net als wijn gaat thee uitstekend samen met warme en koude gerechten.

Meer weten? Ga lekker zelf kijken of snuffel rond op de website van theewinkel Ravensteijn in Den Bosch.

Ravensteijn Thee
Hinthamerstraat 160
5211 MV ‘s-Hertogenbosch

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top