Meng- en bakvorm in één wint HEMA ontwerpwedstrijd

Meng- en bakvorm in één wint HEMA ontwerpwedstrijd

Dinsdag 3 juni zijn in de Openbare Bibliotheek in Amsterdam de prijswinnaars van de 27e editie van de HEMA ontwerpwedstrijd bekendgemaakt. Karlien Berghman, studente aan de TU Delft, sleepte met haar ontwerp ‘De Bak kom’ de eerste prijs in de wacht.

Ontwerp dat ene bijzondere product dat koken en tafelen makkelijker en mooier maakt, eenvoudig in gebruik is en prachtig vormgegeven: dát was de opdracht waarmee bijna 400 studenten van ontwerpopleidingen aan de slag gingen. De jury bekroonde de volgende drie ontwerpen:

1e prijs: De Bak kom van Karlien Berghman, TU Delft

De Bak kom is een siliconen mengvorm en een bakvorm ineen. Het ontwerp voldoet perfect aan de wens voor een eenvoudig product dat het leven makkelijker maakt: nooit meer beslag vanuit een zware mengvorm overgieten in een bakvorm. Je kunt je ingrediënten mixen in De Bak kom. Daarna vouw je de rand om en kan de cake meteen de oven in. Zo kun je sneller en efficiënter bakken. ‘Een ijzersterk idee. Dat we hier niet eerder aan gedacht hebben, een echte winnaar!’, aldus juryvoorzitter Rob van Thiel.

2e prijs: De Klikspaan van Liza Boon, Universiteit Twente

De Klikspaan biedt een oplossing voor een probleem waar iedereen tijdens het koken mee zit: waar laat ik mijn spatel? De Klikspaan is een koekenpan met een handvat waarin je een spatel vast kunt klikken.

3e prijs: Pret Servet van Evelien Habing, TU Delft

De Pret Servet maakt van elk kind een origami artiest. In een handomdraai vouwt hij een hond, vogel, kat of konijn. De servetten zijn vrolijk gekleurd en zien er al in de verpakking aantrekkelijk en opvallend uit.

Eervolle vermeldingen

Naast de prijswinnaars gaf de jury vijf ontwerpen een eervolle vermelding: Hellingbord 5% van Ymke Koopman, Koekhapslinger van Whitley Vries, de HEma, pa, broer, zus-servet van Louise Rietvink, TomCrunch van Joep Brouwer en Neem-mee’tje van Floor Hopman.

Publieksprijs

Naast de prijswinnaars en eervolle vermeldingen zijn er nog negentien ontwerpen voor de publieksprijs genomineerd. Vanaf 16 juni aanstaande tot en met 13 juli kunnen alle mensen in Nederland via de website www.hema.nl/ontwerpwedstrijd hun stem uitbrengen.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top