Wagyu: het beste vlees ter wereld uit de Airfryer

Wagyu: het beste vlees ter wereld uit de Airfryer

wagyu getrancheerdWagyu wordt het lekkerste vlees ter wereld genoemd. Kun je dit rundvlees ook in de Airfryer maken?

Een paar weken geleden was er bij de Keuringsdienst van Waarde een aflevering over wagyu-vlees. Het rundvlees van Japanse runderen wordt gezien als het beste ter wereld. Allerlei verhalen doen er de ronde over. De dieren zouden bier te drinken krijgen, ze worden elke dag gemasseerd en mogen luisteren naar klassieke muziek. Of dat echt waar is, moet je zelf maar bekijken. De uitzending is hier te vinden.

We waren na de uitzending wel heel benieuwd geworden naar het vlees. Mijn man was maandag jarig en toen ik vroeg wat hij wilde eten, was dat duidelijk: wagyu. Dus aan mij de taak om te kijken of ik dat hier in Tilburg of omgeving ergens kon krijgen. Bij keurslager Van Hest uit Goirle hadden ze wagyu, zo wist Google. En ze hadden het ook daadwerkelijk op voorraad. Na een kort ritje stond ik in de, overigens prachtige zaak, waar allerlei kant-en-klare maaltijden, kaas, groenten en nog veel meer te koop was. En stapte ik wat later de deur uit met 2 biefstukken van wagyu in de tas. Benieuwd!

Wagyu in de Airfryer

wagyu biefstuk onbereidAl snel besloot ik de wagyu in de Airfryer te maken. Ik vind de smaak van vlees sowieso goed tot zijn recht komen in de Airfryer. Mensen vroegen me wel of dat niet zonde is, en of bakken in de pan met wat roomboter niet lekkerder zou zijn. Ik vind van niet, mijn Airfryer is ook een soort barbecue en wat is er nu lekkerder dan gegrild vlees? Ik haalde de wagyu dus ruim voor het eten uit de koelkast. Hiernaast staat een afbeelding van het rauwe vlees.

Ik verwarmde de Airfryer voor op 200 graden en bestrooide het vlees met wat versgemalen peper en zeezout. Toen gingen de tamelijk dikke biefstukken het mandje in, voor 8 minuten.

wagyu stukjeZe waren toen medium, richting gaar. Een minuutje minder kan dus ook goed, afhankelijk van de dikte. We aten er aardappelgratin en spruitjes bij.
Hoe het was? Heerlijk! Ik weet niet of ik dit het lekkerste vlees ter wereld zou noemen, maar het had een mooie volle vleessmaak en een fijne vezelstructuur.

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMeer recepten lees je in mijn onlangs verschenen boek Makkelijke gerechten uit de Airfryer. Het kost 16,85 euro ex verzendkosten en is te koop via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een lekker recept? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top