Shoarma met paprika uit de Airfryer – lekker mager!

Shoarma uit de AirfryerShoarma is lekker, maar ook best vet. Bak je de reepjes vlees in de Airfryer, dan druppelt het vet eruit en houd je mager vlees over. Lekker met paprika en knoflooksaus!

Lekker hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Hier in huis probeer ik met het plannen van de maaltijden rekening te houden met wat mijn man lekker vindt en waar ik van houd. Dat is niet per se hetzelfde. Eens in de zoveel tijd eten we dus shoarma, iets waar hij gek op is. Manlief eet het in een geroosterd pitabroodje, ik met sla of zoals vandaag in een koolhydraatarme wrap. Sowieso een leuk idee ter afwisseling: stop de reepjes eens in een tortilla in plaats van een pita.

Dit recept is niet moeilijk: sterker nog, misschien heb je het zelf al eens geprobeerd. Ik krijg geregeld vragen rondom baktijden in de Airfryer, en of product X er ook in kan. Shoarma is een goed voorbeeld van een snel te bereiden product dat je door bereiding in de Airfryer gezonder maakt. In elk geval minder vet. Vroeger bakte ik de reepjes in een koekenpan, en dan krijg je echt een ‘vette bek’. Sinds kort heb ik een grillplaat (lees hier de recensie) maar hiervoor adviseer ik het mandje.

Nodig voor 2 personen

500 gram shoarma, 1 rode paprika, 1 gele paprika, 1 rode ui, mais (optioneel), wraps/pitabroodjes, knoflooksaus. Die van Remia is lekker en niet te zoet, met 12 gram koolhydraten met 100 gram

Bereiding shoarma in de Airfryer

  • Snijd de kroontjes van de paprika’s, snijd ze in reepjes en die in stukjes. Doe in een kom. Meng de shoarma erdoor. Pel de ui, halveer hem van kop tot kontje en snijd in halve ringen. Meng door de shoarma. Giet de mais af en meng ook door het vlees en de groenten.
    Verwarm de Airfryer op 180 graden.
  • Doe het vlees en de groenten in de mand. Bak gedurende 10 minuten. Schep halverwege goed om.
  • Rooster de pita’s of warm de tortilla/wrap op.
  • Serveer direct, net als veel andere producten uit de Airfryer wordt de shoarma snel koud.

Lees ook

Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.