Eiersalade voor onderweg

Eiersalade voor onderweg

Eiersalade voor onderwegElke week vind je het recept uit mijn kookrubriek in de Tilburgse Stadsnieuws ook hier op mijn blog. Deze week gaan we richting ons vakantieadres met heerlijk belegde broodjes met eiersalade

We gingen op vakantie, ruim 1000 kilometer rijden naar Frankrijk. Op de heenweg was het proviand geen probleem. Per stuk verpakte koeken voor de zoete trek, Wasa Sandwich voor de hartige trek en voor de lunch zelfgesmeerde broodjes. Heerlijk! Maar wat moest er mee op de terugreis, van de camping naar huis? In de Franse supermarkt is er ontzettend veel keus, maar apart verpakte koeken en snacks kennen ze er niet. De bakker was nog niet open, stokbrood is na 1 dag oud en de boterhammen daar zijn bedoeld voor tosti’s en niet superlekker om koud te eten. Tot het kwartje viel: eiersalade, dat is lekker. Makkelijk te maken, elke kleffe of beetje oude boterham knapt ervan op. De salade vult goed en is ook in de auto prima te eten zonder knoeien. Wie geen vlees eet, kan waterkers of bosui door de eiersalade mengen. Fijne vakantie en goede reis!

Nodig voor de eiersalade

4 biologische eieren, 125 gram spekreepjes, 1,5 eetlepel mayonaise, peper en zout

Bereiding

Leg de eieren in een pannetje en doe er water bij tot de eieren helemaal bedekt zijn. Zet de pan op het fornuis en breng het water aan de kook. Laat de eieren vanaf het kookpunt 7 minuten koken en giet het water dan af. Laat de eieren afkoelen in een kom of pan met koud water. Doe de spekjes in een koekenpan bak ze op laag vuur uit. Laat ze afkoelen op een stuk keukenpapier. Pel de afgekoelde eieren. Nu komt het leuke deel: pak een kom, neem in elke hand een ei en knijp je handen samen zodat het ei in stukjes wordt gebroken. Herhaal dit met de andere twee eieren. Kneed de eieren dan net zoals je gehakt kneedt. Je houdt mooie stukjes over, niet te fijn. Meng de spekjes en de mayonaise erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Laat afkoelen in de koelkast.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top