Op dieet (1): paksoi met knoflook en gember

Paksoi met schnitzel uit de Airfryer

Een nadeel van ‘eten’ als hobby en als blogonderwerp hebben, is dat je er niet magerder van wordt. Komkommer biedt weinig culinaire uitdagingen, en vaak geeft juist vet smaak aan eten. De nodige kilo’tjes zijn eraan geslopen dus is het tijd voor een streng regime, en wel in de vorm van de Weight Watchers. De komende tijd dus vooral mager, maar lekker eten.

Voor wie het concept van het bedrijf nog niet kent: Weight Watchers gaat uit van ProPoints, een eenheid die aan elk gerecht en elk voedingsmiddel wordt toegekend. Elke deelnemer krijgt een bepaald aantal Points dat elke dag gegeten mag worden. Wie beweegt, verdient extra Points en sowieso is er elke week een reserve, voor de hapjes in het weekend (maak ik er dan maar van). Om een voorbeeld te geven: pindakaas en leverworst zijn 3 Points per portie, fruit en groenten 0 Points. Tenzij je er van alles aan toevoegt. Vandaag ben ik gestart, hopelijk gaat het lukken om het vol te houden. Omdat er ook gegeten moet worden, het menu van deze maandag en een receptje.

De pot schaftte kipkrokantschnitzel uit de Airfryer (8 Points), paksoi uit de hapjespan met gember, knoflook en sesamolie (1 Point) en aardappels zonder jus maar met wat Japanse specerijen (2 Points).

Nodig voor twee volwassenen:

1 krop paksoi, olijfoliespray , 1 teen knoflook – geperst, eetlepel gember, 1 theelepel sesamolie, zout en versgemalen peper uit de molen

Bereiding paksoi

Snijd de paksoi in stukken en was die goed. Een slacentrifuge werkt daar prima voor. Spray een hapjespan in met olijfolie en verwarm de pan op hoog vuur. Ba de knoflook en de gember even aan en voeg een paar eetlepels water toe als de pan te droog wordt. Roerbak de paksoi in twee delen. Eerst de stengels een minuut of 5 en de bladeren daarna een minuut of 4 (in totaal dus 9 minuten). Meng met een theelepeltje sesamolie en breng op smaak met peper en zout.

Bak de schnitzel 10 minuten op 180 graden in de Airfryer XL en serveer met gekookte aardappels.

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.