Dunne speklap uit de grillpan met gewokte spinazie

Dunne speklap uit de grillpan met gewokte spinazie

Speklap
Beeld: Flickr

Het allerlekkerste van de barbecue vind ik speklapjes. Lekker gemarineerd, dan het vet eruit bakken en smikkelen van het knisperende vlees. Maar wat doe je in de winter als de BBQ opgeborgen in de schuur ligt? Dan pak je de grillpan erbij.

Nodig voor 2 volwassenen:

4 dunne speklapjes (ze heten vaak ‘a la minute’ als ze dun gesneden zijn), 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel kerriepoeder, 300 gram verse gewassen spinazie, 2 eetlepels olijfolie, 1 teen knoflook, 1 kuipje koffiemelk.

Bereiding:

Meng de ketjap en de kerrie in een bak en marineer de speklap erin, liefst de hele dag. Keer ze af en toe. Haal ze uit de marinade en dep ze droog met keukenpapier. Verwarm de grillpan op heel hoog vuur tot de pan loeiheet is. Bak de lapjes 3 minuten per kant en schrik niet van de blauwe rookwolken die eraf komen.

Verwarm de olie in een wok of hapjespan. Rasp of pers de knoflook en bak die even aan in de olie. Bak dan de rauwe spinazie beetje bij beetje tot de blaadjes slinken. Als je de hele zak in de pan hebt zitten, komt er vocht vrij. Doe de spinazie in een zeef en druk het meeste vocht eruit. Doe terug in de pan, verwarm nog even en voeg de koffiemelk toe. Meng alles goed en serveer de spinazie bij de speklapjes. Lekker met rijst.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top