Goed nieuws voor hamburgerfans: Ellis Gourmet Burger naar Nederland

Goed nieuws voor hamburgerfans: Ellis Gourmet Burger naar Nederland

HamburgerIn België kennen ze Ellis Gourmet Burger nu twee jaar. Zeven zaken zijn er inmiddels, waarvan twee in Antwerpen. Dit voorjaar, op de eerste mooie dag van het jaar, genoten we daar van een zogeheten gourmet burger: een luxe hamburger die je gewoon eet aan een tafeltje, gebracht door de bediening. Fastfood maar dan luxe. Ellis heeft de overstap gemaakt naar Nederland. In Rotterdam is deze week de eerste vestiging opengegaan. Amsterdam volgt begin 2015.

Ellis Gourmet Burger is een zaak die is opgezet volgens de gedachte dat hamburgers geen derderangs voer zijn, maar een hoogwaardige maaltijd met ingrediënten van de beste kwaliteit. Daar betaal je dan ook wel voor, dat even terzijde. Wij genoten van een prima burger met een Belgisch biertje erbij in de zon. Wat wil je nog meer?

De hamburgers

Ze hebben verschillende hamburgers, waaronder creaties van bekende Belgen en sterrenchefs. Een van de opvallende burgers is bijvoorbeeld de Meatlover. Het is een enorme burger van Vlaams rundvlees met sla, tomaat, rode ui, augurken, mosterd en ketchup. Sterrenslager Dierendonck die de burger samenstelde is de favoriete slager van heel wat sterrenchefs in België! Je kunt het (Belgische) menu hier bekijken.

Vlees of vis

Ze hebben er ook andere burgers dan alleen die met gehakt. De burger van deze maand is een heerlijk stuk gegrilde zalm tussen een goudgeel broodje, met mousse van gerookte zalm, rode ui en bieslook. Afgewerkt met een typisch Zweedse gravlax saus.

Waar?

Ellis Gourmet Burger zit aan het Stationsplein, voor het vernieuwde Centraal Station van Rotterdam. De nederlandse locatie staat al wel vermeld op de website van Ellis, maar verder zijn er nog geen gegevens online.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top