Testje: nieuwe vissticks van Iglo uit de Airfryer

Testje: nieuwe vissticks van Iglo uit de Airfryer

Iglo vissticksIglo heeft de receptuur van zijn vissticks veranderd. Ze zouden nu krokanter uit de oven komen. Zijn deze vissticks lekker uit de Airfryer? Eetnieuws testte het.

Eerder deed ik al een uitgebreide vissticks-test. Die kun je hier lezen. Ik zag de laatste tijd steeds reclames voor de nieuwe vissticks van Iglo voorbijkomen. Steeds meer snackfabrikanten maken hun producten geschikt voor Airfryer. Ik was er dus min of meer vanuit gegaan dat Iglo dat ook had gedaan.

Kan het in de Airfryer?

Tot mijn verbazing staat er niets over gebruik in de Airfryer op de verpakking. Maar dat zegt natuurlijk niet alles. Vrijwel alle snacks die in de oven kunnen, kunnen ook in de Airfryer. Op de verpakking van de vissticks staat dat ze bij 200 graden ongeveer 15 minuten in de oven moeten. Een minuut of 8-10 in de Airfryer op 180 graden zou voldoende moeten zijn. Aan de slag!

Vissticks bakken

vissticks die nog bevroren zijnDe bevroren staafjes zien eruit zoals ik had verwacht: oranje. Niks speciaals aan te zien. Ik leg ze in het mandje van de voorverwarmde Airfryer. Van de vorige keer weet ik nog dat omdraaien nooit zo’n goed idee is, dan trek je het paneerlaagje kapot. Ik laat ze dus gewoon 8 minuten bakken en ga aan het einde weer kijken.

Barst!

Na 8 minuten schrik ik een beetje. De vissticks zijn aan de zijkanten gebarsten en daar loopt wat vocht uit. Ze zijn bovendien nog slap, al lijkt de bovenkant steviger dan de onderkant. Omdraaien gaat wel gemakkelijk, ze kleven niet aan het mandje. Ik doe ze nog 2 minuten extra in de Airfryer en haal ze er dan uit.

Lekker?

vissticks uit de AirfryerDe vissticks zijn ongelijkmatig gebruind, zoals je op de foto kunt zien. Ze zijn wel wat donkerder geworden. Erg krokant vind ik ze niet, en als ze afkoelen worden ze nog wat slapper. De smaak valt me ook een beetje tegen, ik vind ze erg flauw. In deze vissticks zit per 100 gram (3 1/3 visstick) 1 gram zout, dus daar kan het niet aan liggen.

Conclusie

Het valt me een beetje tegen. Hoewel deze visstaafjes uit de oven knapperig zouden moeten komen, doen ze dat niet uit de Airfryer. Van de smaak word ik ook niet enorm enthousiast. Hoewel er best wat zout in zit, zijn ze nogal flauw.

Iglo vissticks
Gekocht bij Albert Heijn – 1,46 euro voor 5 stuks

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het vorig jaar geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het boekje kost 16,85 euro ex verzendkosten. Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

9 thoughts on “Testje: nieuwe vissticks van Iglo uit de Airfryer

 1. Ik koop vissticks van de Lidl en bak ze eerst op bakpapier op 180 graden ongeveer 10 minuten. Dan draai ik ze voorzichtig om en trek het bakpapier eronder vandaan. Dan nog een paar minuutjes bakken. Super krokant, heerlijk.

 2. Ik doe zelf de vissticks van de Jumbo in de airfryer en die zijn niet voor de oven en ze smaken heerlijk en krokant. Ik doe alle snacks erin. En ik koop nooit speciale voor de oven of airfryer. Alleen de kroketten blijven witjes. Maar ze smaken hetzelfde. En tussen een broodje met mosterd zie je het toch niet😂😂😂

 3. Ik heb er een en Zouw hem niet meer willen missen in mijn keuken een grootte aanrader voor iedereen die gezond wil leven van maaltijden een zeer goede investering

 4. Visticks van Iglo? ik heb ze ooit van hun jasje ontdaan en ben nog aan het zoeken
  waar de vis is…..
  Ik maak ze zelf van Kabejauw of schelvis filet dan weet ik wat ik eet.

 5. ik heb net bakvisstaven [lijkt op vissticks] in de Airfryer gebakken 8 min. op 200 graden [voorverwarmd]
  en ze waren heerlijk krokant. Wij hebben de Philips Airfryer en daar
  lukt alles in! Ik denk dat het daar ook aan kan liggen wat voor een Airfryer je hebt.

  1. Hoi Lia,
   Ik ga er vandaag 1 kopen,de XXL.Heb jij de zelfde? En zo ja,heb jij eerst ook moeten voorverwarmen.En welke bak gebruik je?En welk merk vis heb je gebruikt? Kan t ook met de goedkope vissticks an de lidl of heb je een duur bekend merk vis gebruikt? De gewone frietbak of de grilplaat? En gebruik je ook het spatdekseltje?Sorry voor de vele vragen. gr Roos.

 6. Haha, toevallig net vissticks uit de Airfryer gegeten en ik vond ze goed gelukt. 10 minuten op 180 graden en ze waren heerlijk krokant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top