Parelcouscous met peperige makreel

Parelcouscous met gegrilde paprika en peperige makreel

De rokerige smaak van gegrilde paprika past perfect bij de makreel en parelcouscous, voor een zomers gerecht dat je koud of warm kunt eten. De paprika’s gril je snel in de Airfryer.

Het warme weer vraagt om gerechten die goed vullen, maar niet te machtig zijn. Gisteren at ik met bezoek een heel lekkere schotel met parelgort, bloemkool, amandelen en kappertjes. Heerlijk! Om vandaag met Man in dezelfde sfeer te blijven, wilde ik iets soortgelijks maken – maar dan met vis. In Delicious staat deze maand een recept voor couscous met gerookte zalmfilet en dille. Ik had meer zin in makreel. Dille past daar niet fantastisch bij in mijn ogen, maar peterselie wel. Nog een zuurtje in de vorm van kappertjes en limoensap, en wat krokante stukjes door de pijnboompitten.

Het toeval wil dat de Foodybox van De Kroon op het werk vandaag binnenkwam: een box voor bloggers met nieuwe of bijzondere producten. Erin vond ik onder meer drie mooie oranje paprika’s en een verpakking parelcouscous van Al’fez. Van dat merk gebruik ik geregeld de gekruide couscous. Deze parelcouscous is wel wat anders, dat zijn wat grotere zachte balletjes, waar normale couscous klein is en wat ‘zanderiger’. Het resultaat mocht er zijn!

Nodig voor 2-3 personen

  • 3 oranje paprika’s
  • 275 gram gerookte makreelfilets met peper (supermarkt)
  • 15 gram bladpeterselie
  • 1 limoen
  • 3 theelepels kappertjes
  • 200 gram parelcouscous (Al’fez)
  • 2 eetlepels pijnboompitten

Bereiding gerecht met parelcouscous

  • Doe de paprika’s in de Airfryer en stel die in op 200 graden (Airfryer XXL). Gril de paprika’s 15-20 minuten tot ze gebladerd zijn aan alle kanten. Keer ze halverwege om met een tang.
  • Haal de paprika’s uit de Airfryer en doe ze in een grote plastic zak die je kunt afsluiten. Doe hem dicht en laat de paprika’s afkoelen. Als ze helemaal koud zijn, trek je het steeltje eruit. Scheur ze doormidden en spoel de zaadjes er onder de koude kraan uit. Dep droog met keukenpapier en snijd in stukjes. Doe die in een kom.
  • Verwijder (indien nodig) de huid van de makreel en trek de filets in stukjes boven de kom.
  • Snijd de peterselie fijn.
  • Rasp de schil van de limoen (alleen het groene deel) en doe in de kom.
  • Voeg de kappertjes toe.
  • Bereid de parelcouscous zoals op de verpakking staat.
  • Rooster intussen de pijnboompitten in een droge pan en doe bij de rest van de ingrediënten in de kom. Schep alles goed door elkaar.
  • Als de couscous klaar is, laat je hem goed uitlekken en meng je hem warm door de rest. Knijp de limoen boven de kom uit en roer goed door. Serveer meteen. Koud ook lekker.

Dit artikel bevat producten die ik heb gekregen.

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.