Waarom een Airfryer onmisbaar is voor jonge moeders

Medela connector op zijn kant

Waarom een Airfryer onmisbaar is voor jonge moeders

Sinds ik een kindje heb, gebruik ik de Airfryer niet alleen om te koken. Sterker nog: daar gebruik ik hem een stuk minder voor. Maar wel voor iets heel anders, misschien vind je het ook wel leuk om te weten.

Vier maanden geleden werd onze zoon geboren. Ons eerste kindje, dus we hadden maar weinig ideeën over hoe ons leven er na de bevalling uit zou zien met een kleine. Samengevat is het erg druk, met maar weinig tijd voor uitgebreid koken, boodschappen doen of dingen voor jezelf, zoals nadenken over lekkere en creatieve recepten. Dat verklaart meteen waarom het hier zo stil is de laatste maanden.

Omdat Baby niet goed wilde drinken uit de borst, besloten we al snel tot kolven. Dat houdt in dat de baby wel moedermelk krijgt, maar niet direct uit de borst. Je gebruikt een kolf om de voeding in flesjes te krijgen en deze bewaar je in de koelkast. Het kindje krijgt de opgewarmde melk uit een flesje. Dat klinkt erg overzichtelijk, en inmiddels heb ik wel een ritme erin gevonden, maar in het begin was het vreselijk overweldigend. Niet alleen het kolven zelf, dat gaat nog wel, maar de hoeveelheid schoonmaakwerk.

Kolf schoonmaken

Ik gebruik meerdere kolven van het merk Medela, en die hebben zogeheten connectors die na elke keer kolven uit elkaar moeten. Dan moeten ze koud, warm, koud gewassen worden en dan goed gedroogd. Ze werken niet goed als er nog wat vet uit de melk op zit, of als ze niet goed droog zijn. En nu komt het: de Airfryer komt uitstekend van pas bij het drogen van de spullen. Met 5-6 keer kolven per dag en 2 connectoren per keer ben je wel even bezig met wassen en drogen. De Airfryer maakt het een stuk eenvoudiger.

In de Airfryer

Al snel na de geboorte kwam ik erachter dat je de fryer prima kunt inzetten als droger. Natuurlijk moet hij wel heel goed schoon zijn daarvoor. Wij hebben een vrij nieuwe XXL staan, dus dat was geen probleem. Na het afwassen leg ik de onderdelen van de kolf en de flesjes in het mandje van de Airfryer. Daarna droog ik de artikelen ongeveer 8 minuten op 60 graden, zonder voorverwarmen. Wel met een antispatdeksel erop, tegen het wegvliegen. De spullen zijn dan droog. Een pluspunt is dat ik geen problemen meer heb om een vacuüm te krijgen met de kolf.

Let wel heel goed op met het instellen van de temperatuur. Zet je de Airfryer per ongeluk aan op 200 graden of een andere hete instelling, dan kun je je Airfryer en je kolfspullen weggooien. Niet te heet dus!

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

One thought on “Waarom een Airfryer onmisbaar is voor jonge moeders

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top