Aubergines grillen in de Airfryer

Aubergines grillen in de Airfryer

Aubergines grillen in de AirfryerAubergines grillen doen de meeste mensen op de BBQ, in de grillpan of in de oven. Maar wist je dat dit veel sneller gaat in de Airfryer?

Sinds bijna een week eet ik koolhydraatarm, om wat af te vallen. Als foodblogger en kookliefhebber komen de kilo’s er snel aan en gaan ze uit zichzelf niet weg. Tijd voor actie dus. Ik zal jullie niet vervelen met de details, maar het komt erop neer dat ik ’s avonds vlees, vis of gevogelte eet met groenten erbij. In de nieuwe Foodybox zaten twee prachtige paars gestreepte aubergines. De Foodybox is een doos met nieuwe of bijzondere producten die een aantal keer per jaar naar foodbloggers in Nederland wordt gestuurd.

Vorige week kreeg ik al de Arab Foodybox met allemaal heerlijke Arabische producten, vanaf juli te verkrijgen via de site van Arab Foodlovers. Waaronder een verpakking met ras-el-hanout – een heerlijke specerijenmix uit het Midden-Oosten. Ik besloot eens wat te experimenteren met deze twee gegevens, en het resultaat mag er zijn. Lekkere zachte, kruidige stukken aubergine. Hier eten we ze in een salade, maar ook bij de barbecue (als het nog mooi weer wordt deze zomer) is dit erg lekker. Je kunt ook andere kruidenmixen gebruiken, net wat je smaak is.

Nodig:

1 aubergine, 1 ei – losgeklopt, 1 eetlepel ras-el-hanout

Bereiding aubergineS uit de Airfryer

  • Snijd de kontjes van de aubergine en was hem eventueel.
  • Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Leg de parten met de snijkant naar beneden. Snijd elke helft in de lengte in vieren, zo krijg je partjes. Halveer ze eventueel om wat kleinere partjes te krijgen.
  • Meng de ras-el-hanout door het ei.
  • Kwast alle partjes aan beide kanten in met het specerijenmengsel.
  • Verwarm de Airfryer voor op 180 graden.
  • Leg de partjes voorzichtig in het mandje. Bak de aubergine 10 minuten. Let goed op bij het eruit halen van de partjes, ze kunnen een beetje aan de bodem van het mandje kleven.

Kookboek voor de Airfryer

Kookboek voor de AirfryerWist je dat ik het enige Nederlandstalige papieren boek heb geschreven met makkelijke recepten voor de Airfryer? Het heet Makkelijke gerechten uit de Airfryer. Je kunt het kopen bij onder meer Bol.com (klik op de link!) maar ook bij boekhandel 63 Graden in Tilburg en Broese in Utrecht. Er zijn er al meer dan 5000 verkocht!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

One thought on “Aubergines grillen in de Airfryer

  1. Heerlijk recept. Ik heb hem aangepast door een restje gezeefde tomaten er op te strijken en de laatste 5 minuten een half minitomaatje en een stukje parmezaanse kaas mee te laten smelten. Erg lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top