Biefstuk met teriyakisaus en paksoi

biefstuk roerbakkenRoerbakken gaat snel en je serveert je eten in de wok. Lekker makkelijk. Dit gerecht zit stampvol verse groenten en je eet het met biefstuk.

Teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij vlees wordt bereid in een sausje. De saus is ook log te koop (althans, iets wat erop lijkt). Het is een zoetige sojasaus die niet zo zout is als reguliere sojasaus. Je kunt hem kopen in de supermarkt, de flesjes staan in de buurt van de ketjap. Ik heb in dit gerecht ongeveer een half flesje teriyaki woksaus gebruikt van het merk Go-Tan. Je kunt het toevoegen naar smaak.

Nodig voor twee personen

125 gram noedels, 2 kleine biefstukken, vijfkruidenpoeder, peper en zout, 2 eetlepels zonnebloemolie, 1 stronk paksoi, 1 rode paprika, 1 winterwortel – gemiddeld formaat, teriyakisaus.

Bereiding gerecht met biefstuk

  • Breng in een pan water aan de kook. Voeg de noedels toe en kook ze volgens de aanwijzingen op de verpakking, meestal 3 minuten. Giet af in een zeef en spoel de noedels af met koud water. Zet opzij.
  • Wrijf de biefstuk in met een theelepel vijfkruidenpoeder, peper en zout.
  • Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan tot die goed heet is. Bak de biefstukken 2 minuten per kant. Haal ze uit de pan, verpak ze in aluminiumfolie en zet ze opzij.
  • Was de groenten. Snijd de paksoi in stukken. Snijd de wortel in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd hem in stukken.
  • Verhit 1 eetlepel olie in en wok. Bak eerst de wortel en de witte stukken van de paksoi. Als die zachter worden, voeg je de paprika en de groene stukken paksoi toe. Roerbak tot ze zachter worden, wat wel een minuut of 5-10 duurt.
  • Snijd in de tussentijd de biefstukken schuin in plakjes. Het binnenste is nog rauw, maar dat komt goed.
  • Voeg de noedels toe aan de groenten als die gaar zijn en warm alles goed op. Voeg ongeveer een half flesje teriyakisaus toe en meng alles goed.
  • Verhit de koekenpan intussen. Bak de biefstuk een minuutje tot die gaar is en verdeel over de noedels en de groenten.

Lekker met gebakken uitjes!

Wil je op de hoogte blijven van nieuwe (Airfryer-)recepten? Like Eetnieuws dan op Facebook of Pinterest.

 

Dit recept is onderdeel van een reeks Airfryer recepten. Zoek je een ander Airfryer recept? <a href=”http://eetnieuws.nl/category/airfryer/” target=”_blank”>Klik dan op deze link</a> om naar de rubriek voor de Airfryer te gaan.

Published by

Saskia

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een gek katje en een moestuin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.