Review: de drie nieuwe varianten pindakaas van Calvé De Branders

De branders pindakaas Calvé

Review: de drie nieuwe varianten pindakaas van Calvé De Branders

Pindakaas is helemaal niet alleen voor kinderen! Calvé heeft een nieuwe lijn uitgebracht met pindakaas voor de fijnproever. De Branders heet de productlijn, en het gaat om pindakazen in de smaken mild, medium en dark. Ik heb ze alle drie geprobeerde afgelopen weken en hier lees je meer over de nieuwe soorten.

Als kind at ik al graag pindakaas op brood en die liefde is nooit overgegaan. Op dit moment heb ik zeven soorten in huis: drie van de Pindakaaswinkel, een grote pot van Jumbo en de drie nieuwe potjes van De Branders van Calvé. Ik zeg potjes, want ze bevatten maar 210 gram pindakaas. Ze zijn gericht op de fijnproever die niet bezuinigt op zijn broodbeleg, want met 2,40 euro per stuk zijn ze aan de prijs voor pindakaas uit de supermarkt.

Ik spotte de pindakaas een maandje of wat terug in Den Haag in de Albert Heijn, bij andere supermarkten heb ik ze nog niet zien staan. Dat zegt niet zo veel, want hier in het dorp hebben we betrekkelijke kleine winkels die lang niet altijd elke variant van een product hebben staan.

Light roast: zachte pindakaas met een milde smaak

Light roast pindakaas van de Branders van CalveEen potje met een groen en bruin etiket en een donkerbruin deksel. Zacht en soepel is de beschrijving van de smaak. De pinda’s zijn licht geroosterd en heel fijn gemalen. Van de drie heeft deze variant de minste smaak. Ik vind hem zelfs richting weeïg gaan. Vind je normale pindakaas te sterk smaken, dan is dit misschien iets voor jou. En kleine kinderen vinden het waarschijnlijk lekker als ‘instapsmaak’. Per boterham bevat deze pindakaas 96 kcal. Het gehalte aan pinda’s is 90 procent, de overige ingrediënten zijn pinda-olie, palmolie en zeezout.

Medium roast: neutrale pindakaas

Medium roast pindakaas van De Branders van CalvéDeze pindakaas is mild met een lichte bite, aldus de makers. Met iets medium geroosterde pinda’s en een lichte maling is deze variant wat grover van structuur. Er zitten stukjes pinda in en de smaak is ook sterker. Niet enorm overdreven, ik zou zeggen iets uitgesprokener dan de neutrale pindakaassoorten die je misschien gewend bent. Ik vond hem prima smaken, maar ook niet bijzonder genoeg om nog eens te kopen. Er zit 91 procent pinda’s in, dus iets meer dan de light roast. Een boterham besmeren met 15 gram levert 94 kcal op.

Dark roast: krachtig en bitter?

Dark roast pindakaas van de Branders van CalveDe dark roast is de soort die krachtig is met zelfs iets van bitterheid. Althans, dat staat op de verpakking. Ik vond dat zelf wel meevallen. De pinda’s zijn het donkerst geroosterd van de drie en de maling is vrij grof. Geen pindakaas voor op een cracker dus, eerder voor op een stuk robuust landbrood. Deze smaak sprak mij het meest aan, al is het nog geen wereldschokkende variant. Zoals gezegd vond ik hem niet erg bitter, maar wel smakelijk. Van de drie smaken zou ik deze het snelst nog eens keer kopen. Ook deze pot bevat 91 procent pinda’s en voor de rest palmolie, pinda-olie en zeezout. Een boterham met 15 gram pindakaas levert ook bij deze pot 94 kcal op.

Heb je tips voor een pindakaas die ik echt eens moet proberen? Stuur dan een reactie of mail me op info@eetnieuws.nl.

Foto’s: Calvé

 

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

4 thoughts on “Review: de drie nieuwe varianten pindakaas van Calvé De Branders

  1. Hoi Saskia. Ik heb sinds 14 jan.2020 een WhatsHome Air Fryer van het Kruidvat. Steeds goede resultaten. Maar sinds een paar weken krijg ik steeds een foutmelding. Komt E01 op et display en scphakelt het programma uit. Weet jij een oplossing? Vriendelijke groeten Jetty

    1. Hallo Jetty het beste kun je contact opnemen met Kruidvat, hij valt nog binnen de garantie lijkt me dus je kunt hem gewoon terugbrengen. Groeten, Saskia

  2. Hoi Saskia. Ik heb sinds 14 jan.2002 een WhatsHome Air Fryer van het Kruidvat. Steeds goede resultaten. Maar sinds een paar weken krijg ik steeds een foutmelding. Komt E01 op et display en schakelt het programma uit. Weet jij een oplossing? Vriendelijke groeten Jetty

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top