Review: Smeris pindakaas zonder suiker

Pindakaas van Smeris

Review: Smeris pindakaas zonder suiker

Pindakaas van SmerisPindakaas, je kunt me ervoor wakker maken. Vaste prik bij het ontbijt en zelfs op vakantie gaat een pot mee. Vooral de luxere uitvoeringen met 100 procent pinda’s of van bijvoorbeeld de Pindakaaswinkel vallen hier in de smaak. Daarom is het leuk te zien dat er steeds meer merken en smaken in de supermarkt liggen. Bijvoorbeeld Smeris pindakaas zonder suiker. Aanrader?

Hoe hoger het gehalte aan pinda’s, hoe lekkerder de pindakaas. Althans, dat zou je denken. Waar de 100 procent-variant van de Lidl erg lekker is (en te koop in van die fijne grote potten), deed ik laatst een van de weinige miskopen op dit vlak. Namelijk bij Aldi, waar ik ook een pot 100  procent pindakaas tegenkwam, die wel heel vlak smaakte. Kon kloppen, er zat geen zout in. Nu zou dat niet nodig moeten zijn als de pinda’s van zichzelf erg smaakvol zijn. Maar dat waren ze dus niet. Jammer ook dat het een grote pot is. Die staat nu reserve voor als ik weer eens pindasaus maak.

Smeris pindakaas

Maar nu Smeris. De naam is leuk gevonden wat mij betreft. Een merk dat geen palmolie gebruikt en daarmee stelt lief te zijn voor de planeet. Altijd goed. In de lokale AH hier in Drunen nog even te koop voor 2,99 euro voor een (moet ik zeggen) vrij klein potje. Het verdwijnt hier uit het assortiment, dus met 35 procent korting toch een leuke prijs. Mogelijk heeft de wijziging te maken met de verpakking, die op de website anders is dan ik in de winkel zag. Misschien steken ze alles in een nieuw jasje?

Ik kocht de variant zonder suiker. Hij is er ook met dadels en op de site van de makers zie je dat er nog meer smaken zijn. Vooral zoete, en daar heb ik nu eigenlijk niks mee dus die test ik niet.

Goed roeren

Zoals wel vaker bij dit type pindakaas, ligt er een laagje olie op de pinda’s en moet je dus een tijdje goed roeren tot alles zich heeft gemengd tot een smeuïge massa. Geen probleem, dat doe ik meestal met een eetstokje om onnodig morsen te voorkomen. Om onduidelijke redenen was de verpakking van meerdere potjes in de winkel wat olieachtig, terwijl de deksels wel verzegeld waren. Het kan zijn dat er toch wat olie is ontsnapt tijdens het vakkenvullen of vervoer. Even opletten dus.

Hoe smaakt het?

De smaak is heerlijk, vol en nootachtig en door de grove structuur heb je echt een stevige bite op je boterham. Vooral lekker op een dikke snee zelfgebakken brood of zwaar brood van de bakker of supermarkt. Nu de pot bijna op is, wordt de pindakaas wel wat te droog, op te lossen met een laagje roomboter eronder (Laat Sonja Bakker het maar niet horen…)

Neem een pindakaas-abonnement!

Op de website van Smeris kun je de pindakaas ook bestellen, daar wel wat duurder dan in de winkel. Misschien zitten de verzendkosten er ook al bij, dat is niet helemaal duidelijk. Ze bieden ook abonnementen aan waarbij je elke maand, 2 maanden of 3 maanden een aantal potjes krijg opgestuurd. Een sympathiek idee voor mensen bij wie er in de buurt geen verkooppunten zijn, en die natuurlijk hun portemonnee willen trekken voor luxe pindakaas.

Smeris pindakaas
HTTPS://WWW.SMERISPINDAKAAS.COM/
Prijs: 2,99 euro bij AH

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top