Review: koolhydraatarme spaghetti van Slendier

Review: koolhydraatarme spaghetti van Slendier

spaghetti van SlendierWie minder koolhydraten wil eten, moet het zonder pasta stellen. Althans, pasta gemaakt van tarwe. De spaghetti en andere producten van Slendier bevatten geen koolhydraten. Maar is het een goede vervanging van normale pasta?

Pasta is doorgaans gemaakt van tarwe. Als je een koolhydraatarm dieet volgt of op andere redenen minder koolhydraten wilt eten, eet je dat normaal gesproken niet. Meel, aardappels, maar ook rijst en brood bevatten namelijk veel koolhydraten. Ik heb een tijd een koolhydraatarm dieet gevolgd om wat af te vallen. Dat werkte prima, maar heel gemakkelijk was het niet om de avondmaaltijd low carb te houden. Het kwam vaak neer op aardappels, groene en vlees voor mijn man en voor mij hetzelfde minus de aardappels. Op korte termijn prima, maar na een tijdje wil je toch iets van variatie.

Toen kwam de spaghetti van Slendier op mijn pad. Zij verkopen, onder meer bij Albert Heijn en Ekoplaza, pastavervangers op basis van konjac. Toevallig kende ik konjac al. Dat is een plant uit Azië die ze daar vaak gebruiken om noedels van te maken. In toko’s verkopen ze doosjes met noedels, en je kunt er roerbakgerechten mee maken. De noedels worden verkocht in een sterk ruikende vloeistof, en hebben een beetje een gummi-achtige bite.

Pasta’s van Slendier

Slendier richt zich op mensen die minder koolhydraten willen eten, of minder calorieën. Een portie Slendier bevat namelijk maar zo’n 10 kcal, wat fors minder is dan de 350 die er in een gemiddeld eenpersoonsportie tarwe-pasta zitten. Het assortiment van Slendier bestaat uit verschillende soorten pasta en rijst, kleine korrels die je kunt gebruiken in plaats van rijst. Ze zitten in een stazak met genoeg inhoud voor 2 personen. De gebruikersaanwijzing is simpel: even afspoelen en laten staan in heet water, en daarna toevoegen aan je gerecht.

Spaghetti proberen

Low carb spaghetti met pastasausIk besloot er pasta met tomatensaus mee te maken, een simpele saus met paprika en gehakt. Toen de saus klaar was, bereidde ik de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Samen kwam het op tafel. Ik vertelde niet aan mijn man dat het ‘andere’ pasta was dan normaal. Vol verwachting begon ik te eten. Ik kan er kort over zijn: het smaakte prima. De bite was zoals je verwacht van spaghetti, totaal niet gummi-achtig. De portie was voldoende voor twee en vulde prima. Als je niet weet dat dit geen normale pasta is, merk je het waarschijnlijk niet eens.

Deze spaghetti is goedgekeurd! Een verpakking van 400 gram kost 2,99 euro. Ik heb dit opgestuurd gekregen.

Meer info? Kijk op de website van Slendier

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top