Review: hartige taartjes van Lidl uit de Airfryer

Verpakking van de curry taartjes van Lidl

Review: hartige taartjes van Lidl uit de Airfryer

Lidl heeft iets nieuws in het assortiment. Taartjes van bladerdeeg met een hartige topping. In de Airfryer zijn ze 40 procent sneller klaar dan in de oven. Maar zijn ze ook lekker?

In de herstfolder van Lidl  zag ik ze onlangs staan. Doosjes met erin twee bladerdeegpakketjes in de smaken bloemkool-boerenkool-curry of gekaramelliseerde ui met geitenkaas. Een soort taartjes dus. Nu zijn we allebei niet van die geitenkaasliefhebbers, dus ik nam een doosje met de curry-pakketjes mee. Twee stuks voor 1,79 euro, daar kun je je geen buil aan vallen.

Vega voorgerecht

De vriezer begint aardig vol te raken, dus vandaag was het kliekjesdag. Ik had nog wat ovenschotel met zuurkool staan, nog wat gekruide aardappelpartjes (ook van Lidl, 15 minuten op 180 graden en ze zijn heerlijk krokant). Maar net te weinig voor een volledige maaltijd voor twee volwassenen. Dus kwamen de bladerdeegpakketjes van pas als voorgerecht.

Taartjes in de Airfryer bakken

In de kartonnen verpakking zitten twee vierkante taartjes van bladerdeeg met erop de diepgevroren vulling. Het ziet er niet per se heel lekker uit, maar dat is wel vaker met ongebakken producten. In het mandje van mijn nieuwe model Airfryer XL van Philips pasten de taartjes net niet, maar door een hoekje eraf te knippen en ze schuin in de mand te leggen, ging het precies.

Het resultaat

Ik verwarmde de Airfryer voor op 180 graden en stelde hem in op 15 minuten. Dat bleek precies genoeg te zijn voor een knapperige bodem en goed hete vulling. De taartjes zagen er zo uit:

Taartjes met bloemkool en curry

Aan de buitenkant is niet veel te zien, het lijkt zo een beetje op een kaasbroodje. Maar schijn bedriegt. De vulling was half vloeibaar, een beetje zoals een dikke ragout. De bloemkool proef je er niet ontzettend duidelijk in, maar de curry zeker wel. De smaak was redelijk pikant, maar wel te doen voor mij. Mijn man vond het wel wat te scherp, maar die eet sowieso niet graag heet eten.

Aanrader?

Qua portie was het precies goed als voorgerecht. Ik vind het voor herhaling vatbaar, zeker omdat je ze lang in de diepvries kunt bewaren en als je eters hebt, snel een voorgerecht op tafel hebt. Natuurlijk kun je ze beter in de oven doen als je een hoop gasten hebt, maar dan moet je rekenen op minimaal 25 minuten bakken. Dat doet de Airfryer toch beter!

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

One thought on “Review: hartige taartjes van Lidl uit de Airfryer

  1. Beste Saskia,
    Ik zit te twijfelen over de aanschaf van een airfryer, maar bij het lezen van je blog neemt de twijfel langzaam af. Ik heb nog twee belangrijke vragen over en ik hoop dat je me daarmee kunt helpen.
    1. Bovenstaand voorbeeld van de bloemkool-curry taartjes geven mij geen duidelijkheid of het product officieel geschikt was voor de airfryer of dat je dus eigenlijk alles wat je in de oven kan bereiden in de airfryer ook kunt bereiden?
    2. Ik haal uit je blog een beetje dat je de airfryer als vervanging voor je oven kan gebruiken (in ieder geval voor veel producten/bereideingen). Wat is dan het grote voordeel van een airfryer tov de oven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top