Review: Aardappelkroketjes met aioli van de Lidl

Kroketjes van de Lidl

Review: Aardappelkroketjes met aioli van de Lidl

Sommige producten van Lidl maken zo nieuwsgierig dat ik ze wel moet proberen. Deze zak met 600 gram aardappelkroketjes met aioli erin lonkte naar me vanuit het diepvriesvak. Zouden ze lekker zijn, losse saus overbodig maken en goed uit de Airfryer komen? Ik probeerde het uit.

Aardappelkroketjes van de Spaanse weken

Wie weleens bij Lidl boodschappen doet, weet het vast: om de zoveel weken staat er een ander land centraal met producten die naast het algemene assortiment worden aangeboden. Laatst was het weer Spaanse week. Veel etenswaren komen telkens terug en als je ze lekker vindt, hoef je dus alleen maar een tijdje te wachten om ze nog eens te kopen. Deze aardappelkroketjes met naar keuze aioli of salami erin voor 1,99 euro, waren voor mij nieuw. Aioli is knoflookmayonaise. Omdat wij de normale aardappelkroketjes met aparte saus erbij eten, en hier de saus dus al in zit, wilde ik dit toch eens proberen. Zouden ze goed krokant worden in de Airfryer en zou de aioli de aparte saus overbodig maken?

Kroketjes bakken in de Airfryer

Dit weekend was het zover. De vriezer ligt vol met van alles om nog eens te proberen, en voor een simpele zondagse maaltijd had ik de kroketjes in gedachten. Er zit 600 gram in, wat me ruim voldoende leek voor twee volwassenen en een peuter. Op de verpakking staat niet dat ze in de Airfryer kunnen, maar aangezien de kroketjes al voorgebakken waren, leek me dat niet zo’n probleem. Dit soort producten doe ik altijd een minuut of 14 in een voorverwarmde Airfryer op 180 graden, en dat bleek hier ook goed te werken.

Flink formaat

Wat wel een verrassing was, was de afmeting van de kroketjes. Ik had verwacht dat ze vergelijkbaar zouden zijn met normale aardappelkroketten zonder vulling, maar dit waren meer flink uit de kluiten gewassen vissticks, denk aan een halve lekkerbek. Geen probleem verder, en de 600 gram paste met wat voorzichtig verdelen precies in de mand van de Airfryer. Op de foto zie je de kroketten die we niet op kregen, in totaal zitten er natuurlijk veel meer in een verpakking.

Aardappelkroketjes met aioli

Hoe smaken de aardappelkroketjes?

Na 14 minuten bakken waren ze goed krokant en heel erg heet van binnen. En dan de smaak. Als ik het ergens mee zou moeten vergelijken, kom ik op wat flauwe röstirondjes. Je merkt wel dat er iets van warme saus in zit, maar specifiek een knoflooksmaak haalde ik er niet uit. Misschien ook doordat je de saus normaal gesproken koud eet en deze saus vanbinnen zit en dus heel warm is.

We vonden ze verder prima te eten en best ook voor herhaling vatbaar. Misschien eens kijken of de salami-variant vergelijkbaar is, tijdens de volgende Spaanse weken.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

One thought on “Review: Aardappelkroketjes met aioli van de Lidl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top