First look: Asian Streetfood met Eveline Wu op 24 Kitchen

Asian Streetfood met Eveline Wu

First look: Asian Streetfood met Eveline Wu op 24 Kitchen

24Kitchen-AsianStreetFoodDe bekende onderneemster Eveline Wu heeft een eigen kookprogramma op 24 Kitchen: Eveline’s Asian Streetfood. Ze heeft acht restaurants, waaronder eentje samen met Rico Verhoeven. Vanaf 24 januari presenteert ze haar eigen programma. Eetnieuws keek de eerste aflevering.

Streetfood in 15 minuten

Het concept van het programma is dat Eveline telkens een gerecht maakt dat binnen 15 minuten op tafel staat. Elke weekdag is er een uitzending van een klein half uur (met reclame tussendoor). Op vrijdag komt een bekende Nederlander haar helpen met koken. De eerste aflevering bestond uit twee recepten, eentje voor Chinese vuurkip en daarna Thaise bananenroti. Tussendoor vertelt Eveline wat over zichzelf, geeft een tip of wat uitleg over etenswaren.

Presentatie door Eveline

In de intro vertelt ze dat ze op 15-jarige leeftijd naar Nederland is gekomen. Dat kun je horen aan haar dictie. Haar Nederlands is goed verstaanbaar, maar wel met een accent. Dat geeft haar meteen een bepaalde charme. Het is haar debuut op televisie en voor iemand die nog nooit voor tv heeft gekookt, gaat het bereiden van het recept haar goed af.

Waar koop je de ingrediënten?

Het programma wordt gesponsord door Amazing Oriental, een grote keten supermarkten voor oriëntaalse etenswaren. Eveline doet daar de boodschappen voor de gerechten. Ze pakt daarbij een aantal boodschappen zonder goed uit te leggen wat het is of hoe het heet. Denk aan rice cake, een verpakking die snel voorbijkomt en waarin later een soort schijfjes rijst blijken te zitten die je mee moet koken met het eerste gerecht. Ook gaat het over Koreaanse chilipasta zonder de precieze naam te vermelden (gochujang).

Ze koopt van alles, waaronder nashiperen en kipdijbeenfilet met de huid eraan. Ik kom zelf ook geregeld in een Amazing Oriental (Den Bosch), maar daar is geen versafdeling en verder heb ik nog nergens kipdijbeenfilet met huid gezien of nashiperen. Ga je het recept nakoken, dan is een goede toko of groot filiaal van Amazing Oriental wel een aanbeveling. Al verkoopt de gemiddelde Albert Heijn tegenwoordig ook gochujang.

Vuurkip en roti: bijzondere keuzes

Eveline kookt in de eerste aflevering Chinese vuurkip en Thaise bananenroti. Daarbij vermeldt ze verschillende keren dat de vuurkip voor haar te heet is om te eten. Waarom er dan voor gekozen is uitgerekend dit te maken in een eerste aflevering, waarin je mensen enthousiast probeert te maken voor het kijken naar de rest? Ik snap er niks van. Als Eveline met haar Chinese roots dit al niet kan eten omdat het te pikant is, wat moet een gemiddelde Nederlander er dan mee? De feitelijke bereiding is overigens prima te volgen en als je het zelf wilt proberen, kun je het simpel nakoken. Kip snijden en marineren, doorkneden met olie, saus maken met onder meer ui en chilipasta, in de pan bakken, saus erbij, rice cake erbij, en dan kaas eroverheen smelten.

VlammenwerperEvelineWu-24Kitchen Asian Streetfood

Daar komt ook een verrassing om de hoek kijken: Eveline gebruikt een flink uit de kluiten gewassen gasbrander om de kaas op haar gerecht te smelten. Is er geen oven in de buurt? Ook een opvallende keuze. Voor de bananenroti heb je geen apart ingrediënten nodig en de bereiding ziet er ook simpel uit, al oogt het eindresultaat nogal vet door het frituren in een pan met een laagje olie. Vast heel lekker.

Algemene indruk eveline’s asian streetfood

Wat betreft de snelheid van het programma, de stijl van presenteren en moeilijkheidsgraad van de recepten ben ik wel tevreden. Pas bij het tweede recept vertelt Eveline hoeveel je nodig hebt van alles, maar de receptuur staat na te lezen op de site van 24 Kitchen, dus dat is wat mij betreft geen probleem en misschien zelfs een opstartdingetje dat vanzelf goed komt in de komende afleveringen.

Geen plek voor onzin

Waar ik me wel aan gestuurd heb, is dat Eveline vrij stellig onzin verkondigt. Zoals dat olie ervoor zorgt dat de vezels in kip mals worden. En dat zout zorgt voor een elastisch deeg. Dat zijn pertinente onwaarheden en daar mag de redactie van het programma wel op ingrijpen.

Vaker kijken?

Samenvattend heb ik met plezier naar deze aflevering gekeken. De gerechten waren bijzonder gekozen maar in elk geval wel heel wat anders dan je misschien verwacht van Asian streetfood (loempia, pasteitjes, saté) en dat maakt het verfrissend. Er mag wel gelet worden op de verkrijgbaarheid van de ingrediënten, zeker als het programma toegankelijk bedoeld is en duidelijk tot missie heeft mensen te laten kennismaken met bijzondere gerechten uit Azië. En in kookprogramma’s op een zender als 24 Kitchen is echt geen plek voor onzintips over eten. Ik blijf kijken, en houd je op de hoogte!

Eveline’s Asian Streetfood

Elke werkdag om 18:00 uur op 24 Kitchen

www.24kitchen.nl

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top