Review: Rotirollen van Duca uit de airfryer

Review: Rotirollen van Duca uit de airfryer

Review: Rotirollen van Duca uit de airfryer

Houd je van roti en heb je zin in een lekkere krokante snack? De roti rollen van Duca liggen in de vriezer bij onder meer Jumbo. Zijn ze lekker, is de vraag? En worden ze echt lekker in de airfryer? Eetnieuws probeerde ze uit.

De roti rollen zijn een product van Duca Frozen Food, een bedrijf dat onder meer snacks maakt. Ik zag de doos onlangs liggen bij de Jumbo hier in Drunen, vlak bij de loempia’s en dergelijke in het diepvriesgedeelte. Hier in de omgeving is Surinaamse roti niet te krijgen (ja ja, nadeel van wonen in een dorp), maar ik vind het wel lekker en maak het een enkele keer zelf.

Over de rotirollen van Duca

De rotirollen zitten per 4 in een doos en ze kosten 2,59 euro per verpakking. Dus zo’n 65 cent per rol. Een stuk voordeliger dan een snack van de snackbar in elk geval. De aanwijzingen op de verpakking gaan vooral over oven en friteuse, dus voor de airfryer is het even uitproberen welke tijd en temperatuur het beste resultaat oplevert.

Bereiden in de airfryer

Ik bereidde ze in de Airfryer XL van Philips en koos voor 10 minuten op 180 graden. Het resultaat waren 2 krokante, knapperige rollen. Ze zagen er goed uit! De korst doet denken aan Vietnamese loempia uit de friteuse. De smaak zou ik beschrijven als milde kerrie-aardappelsmaak. Wat voor de één een voordeel zou zijn, is voor de ander een nadeel: de ‘vette bek’. Die ken je vast wel van snacks uit de friteuse. In de Airfryer worden snacks vaak een beetje droog, maar daar hebben deze rotirollen geen last van.

Oordeel: top of flop?

We zijn hier met twee volwassenen en een kleuter die weinig lust, dus we hebben ze alleen zelf geproefd, tot twee keer toe. Beide keren een dikke voldoende en zeker een aanrader als je eens wat anders wilt dan een kroket of een frikandel. Daarmee vergeleken zijn ze wel wat duurder, maar dit type snacks eet je misschien ter afwisseling en dan mag je jezelf weleens verwennen.

Duca Rotirollen
Te koop bij: Jumbo
Prijs: 2,59 euro per 4 stuks

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top