Ontdekking: betaalbaar verse vis eten in Tilburg

Ontdekking: betaalbaar verse vis eten in Tilburg

vis eten bij SardinaHet mediterraan visrestaurant Sardina zit al drie jaar op een paar minuten lopen afstand van ons huis. Maar er was een tip van een collega voor nodig om ons naar Sardina te krijgen. En spijt dan we ervan hebben. Althans: dat we niet eerder zijn gegaan. Een recensie.

Sardina is een mediterraan visrestaurant dat sinds 2012 in de Goirkestraat in Tilburg zit. Het is de opvolger van Viva la Mamma, waar ik voorheen geregeld kwam. Toen er een nieuw zaakje kwam, ben ik op de site gaan kijken. Ik begreep de formule niet helemaal en had daarom last van wat drempelvrees. Tot een collega van mijn man ons tipte. Hij kwam er geregeld en was erg te spreken over het visrestaurant. Na een dagje weg besloten we er met zijn drietjes heen te gaan.

Wat is het precies?

Het restaurant Sardina is eenvoudig maar niet ongezellig ingericht, met tafels en banken met kussens erop en visgerateerde accessoires zoals netten aan de muur. De muziek klinkt exotisch, wat meteen iets verraadt over de eigenaars van de zaak. Het gaat namelijk om een Marokkaans visrestaurant, waar logischerwijs dan ook geen alcohol wordt geschonken. Het concept is simpel: in een vitrine liggen allerlei verse soorten vis, vooral filets maar ook zeevruchten, garnalenkroket, paëlla en salade. Van tilapia tot kabeljauw en van makreel tot rode mul. Spartelvers!

Vis kiezen

De klant wijst aan wat hij wil hebben en de vis wordt gewogen en daarna gegrild (meeste filets) of gefrituurd (kibbeling). De vis kost 18,95 per kilo. Het komt op tafel met lekker vers stokbrood, tomatensaus en kleine bakjes met verschillende sausjes. Voor een paar euro extra worden er frietjes bij geserveerd. Er kan in de zaak ook geluncht worden en veel mensen kwamen en gingen met afhaal, om de vis thuis op te eten. Wij konden moeilijk kiezen en namen elk een garnalenkroket, allerlei verschillende soorten vis en twee porties frietjes. Meer dan genoeg!

Heel leuk is dat de vis wordt geserveerd op een groot bord. Dat past helemaal binnen de trend van shared dining. Je proeft goed de verschillen in textuur en smaak tussen de vissen. Zo vond ik de makreel erg smakelijk, veel steviger dan bijvoorbeeld de kabeljauw, die ook heerlijk was. We hebben erg genoten van de vis, die lekker vers was en goed bereid.

Ons oordeel

De bediening was uiterst vriendelijk en snel. En het afrekenen was ook een positieve verrassing: voor drie volwassenen waren we 33 euro kwijt, voor een heerlijke vismaaltijd. Het restaurant geniet gezien de overige klandizie vooral bekendheid in islamitische kringen. Hopelijk weet de rest van Tilburg dit sympathieke zaakje ook snel te vinden. Voordelig verse vis eten, geen poespas maar lekker van de grill, in een vriendelijke atmosfeer die wat zuidelijks naar het herfstige Tilburg brengt. Gauw naartoe gaan!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top