Review: Kibbeling uit de Airfryer – nieuw bij Jumbo

Jumbo oven kibbeling uit de Airfryer

Review: Kibbeling uit de Airfryer – nieuw bij Jumbo

Jumbo heeft nieuwe producten met vis ontwikkeld, waaronder kibbeling voor in de Airfryer. Snel te maken en volgens de verpakking minstens zo krokant als uit de frituur. Eetnieuws probeerde ze meteen uit.

We waren een weekje op vakantie in de Ardennen en die hele periode had ik enorme zin in kibbeling. Van die lekkere gebakken vis in een krokant jasje met een sausje. Eenmaal terug was het op zondag zover. Althans, ik ging boodschappen doen en hoopte ergens hier in het dorp verse kibbeling bij de supermarkt tegen te komen om die op te warmen in de Airfryer. Dat gaat hartstikke goed en ik verheugde me er echt op. Helaas, bij AH was er niks meer en bij de eerste Jumbo (we hebben er twee na de overname van Emté) ook niet. Bij de andere Jumbo greep ik ook mis en ik wilde net teleurgesteld wat anders bedenken, toen ik langs het vriesvak liep en mijn oog viel op een lijn met nieuwe producten van het Jumbo huismerk. Namelijk kibbeling, vistapas en visfriet. Speciaal ontwikkeld voor de oven en Airfryer. Dolenthousiast vergeleek ik de verpakkingen. Ze kosten allemaal 2,49 euro hier en de inhoud verschilde. De kibbeling had 240 gram inhoud, wat neer bleek te komen op 10 stukjes. Mee naar huis dus!

kibbeling uit de airfryer?

Ik besloot de kibbeling te combineren met gekookte aardappels en sla en natuurlijk een lekker sausje erbij. Nu heb ik weleens lekkerbekjes en dat soort dingen van andere merken uit de diepvries, en de bereiding komt altijd op hetzelfde neer. Op 180 graden een minuut of 10 in de Airfryer. Vaak komt er rook bij vrij wegens druipend vet, dus ik maak vis altijd buiten met de Airfryer op de tuintafel.

Instructies voor de bereiding

De instructie over de bereiding van de kibbeling van de Jumbo verbaasde me een beetje. Er stond op de verpakking dat de kibbeling besprenkeld moest worden met een halve eetlepel olie. Hoe dan? Ik kan me echt niks voorstellen bij hoe je 10 stukjes kibbeling egaal besprenkelt met zo’n beetje olie. Ik heb wel een verstuiver met olie trouwens, maar er kwam een soort principekwestie bij me boven. Als je bijvoorbeeld een kroket maakt in de Airfryer, die niet daarvoor bedoeld is, dan kun je hem met olie inspuiten zodat hij mooi bruin en egaal wordt. Echter, van een product dat echt speciaal bedoeld is voor de Airfryer, verwacht ik dat je er niks van olie bij hoef te doen. Het zou meteen uit het pak in de Airfryer moeten kunnen.

Olie erbij

Ik besloot dus geen olie te gebruiken. De kibbeling moest 6 tot 8 minuten in de Airfryer. Ik hield 8 minuten aan. De stukjes kwamen goed warm uit de mand, maar niet super krokant. Dat kon nog komen, dacht ik, soms worden korstjes krokanter als ze eten hebben gestaan. Dus nog steeds optimistisch gingen we aan tafel.

Kibbeling uit de Airfryer van Jumbo

Hoe smaakte het?

Hoe beviel het? Nu, op zich niet onaardig. Als je vergeet dat het kibbeling moet zijn. Het had qua smaak en mondgevoel echt niks te maken met gefrituurde vis in een jasje. Het korstje was vrij zacht en ‘los’, heel dun ook. Qua smaak moet je aan vissticks denken. Mijn man dacht eerder aan kipnuggets, waar ze qua uiterlijk ook aan doen denken. Neutraal, zonder uitgesproken vissmaak. Een voordeel is wel dat ze niet vet smaken en dat er bij het bakken ook geen rook vrijkwam.

Als geheel heb ik een dubbel gevoel. Positief vind ik dat ze best OK smaakten, niet duur zijn en ook niet vet. Mogelijk zijn ze krokanter als je er wel olie bij doet. Minder vind ik dat je er olie bij zou moeten doen en dat het echt helemaal niet leek op kibbeling. Als je zin hebt in vissticks of daar het korstje te dik van vindt, is dit een goed alternatief.

Jumbo Oven Kibbeling 240 gram
Te koop bij Jumbo
2,49 euro voor 240 gram (tweepersoonsportie)

Lees ook

1- Airfryer voor beginners: vlees bereiden en rook uit de bovenkant
2- Airfryer voor beginners: snacks en frietjes
3- Airfryer voor beginners: voorverwarmen en broodjes afbakken
4- Airfryer voor beginners: gevogelte en groente

Airfryer kookboek

Airfryer kookboekMakkelijke gerechten uit de Airfryer is het eerste Nederlandse kookboek voor de Airfryer. Ik heb het geschreven voor mensen die net beginnen met de Airfryer. Erin staan tientallen recepten die niet te moeilijk zijn, voor heel gewone maar smakelijke gerechten zoals gehaktballen en kip. Maar dan met minder vet! Het is te koop via kookboekenwinkel 63 Graden in Tilburg, Broese in Utrecht en via onder meer Bol.com. Erkende boekhandels kunnen het ook bestellen.

Vind je dit een leuk artikel? Kijk dan verder rond hier of like ons op Facebook of Pinterest. Bedankt!

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top