Snelle carbonara vol groenten en zonder room

Snelle carbonara vol groenten en zonder room

Nodig voor 4:

-Pasta naar keuze, 80-100 gram ongekookt gewicht per persoon. Kleine pastasoorten zijn lekkerder dan spaghetti. Neem een goed merk, zoals Barilla.
– 5 eieren
– flink wat verse Parmezaanse kaas
– 2 courgettes
– 150-200 gram sperzieboontjes
– rasp en sap van 1 citroen
– olijfolie

Stappen:

1- Haal de sperzieboontjes af, halveer de grote en doe ze in kokend water voor 7 minuten. Ga pas tellen als het water weer kookt. Giet ze af en spoel ze af onder koud water om de garing te stoppen.

2- Snij de courgettes in de lengte door de helft en snij ze in plakjes van ongeveer 0,5 centimeter dik.

3- Doe de olie in een wok of hapjespan en bak de courgettes tot ze een beetje bruin worden en er slapper uitziet. Zet het vuur uit en doe de boontjes erbij. Meng goed.

4- Doe 3 hele eieren en 2 dooiers in een kom. Doe er het citroensap en de -rasp bij. Voeg Parmezaanse kaas naar smaak toe.

5- Kook water in een grote pan, doe de pasta erin en kook volgens de instructies op het pak of de zak. Voeg flink zout toe, ongeveer een eetlepel per liter water. Zo doen de Italianen het ook.

6- Giet de pasta af en meng door de groenten. Doe er het mengsel van ei, kaas en citroen doorheen en meng alles goed. Serveer meteen.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

2 thoughts on “Snelle carbonara vol groenten en zonder room

  1. lijkt me op zich lekker eens te proberen en fijn dat het zonder room is…. maar moet je niet nog iets met de eieren, zo zijn ze rauw….? #smiley met verschrikte blik#

    1. Hoi Ingrid, de eieren garen een beetje door de warmte van het gerecht. Een ei stolt al bij 40 graden he! Het kan geen kwaad, al zou ik het niet voorschotelen aan zwangere vrouwen, senioren of jonge kinderen in verband met salmonella.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top