Recept: feestelijke rolletjes van sperziebonen

Recept: feestelijke rolletjes van sperziebonen

Rolletjes van sperziebonenMaak eens een lekker hartig bijgerecht van sperziebonen met rauwe ham. Je kunt dit van tevoren al maken en hoeft het alleen even op te warmen.

Het was weer warm de afgelopen dagen. Veel mensen hebben dan geen zin om te koken en zetten de barbecue aan. Maar wat voor groenten moet je erbij eten, om toch aan een fatsoenlijke portie per dag te komen? Sla is lekker, maar weegt nauwelijks wat dus twee ons ervan eten wordt lastig. En huzarensalade telt niet als groente. Dit recept is lekker en gemakkelijk van tevoren te maken. Ook kinderen die niet zo van sperzieboontjes houden vinden deze pakketjes wel leuk en lekker. De rauwe ham haalt de smaak van de bonen op en de kaas zorgt voor de romige touch. Wel een dingetje om op te letten: koop echt verse boontjes, liefst biologische. Of ze vers zijn, kun je controleren door een boontje doormidden te breken. Die moet stevig zijn en knappen. Kun je hem dubbelvouwen zonder dat ‘ie knakt, dan ligt de boon al te lang. Met boontjes uit de vriezer worden de pakketjes niet zo mooi, die zijn namelijk zo klein gesneden dat je ze niet mooi kunt inpakken.

Nodig voor 2 personen

400 gram verse sperziebonen, zout, rauwe ham of Couburger ham of iets vergelijkbaars, potje Paturain of andere roomkaas.

Bereiding sperziebonen rolletjes

Maak de boontjes schoon en was ze goed. Zet de waterkoker aan en doe de boontjes in een pan met wat zout erover. Als het water kookt, giet je het over de boontjes en breng je alles aan de kook. Kook de boontjes 10 minuten, giet ze af en spoel ze met koud water tot ze afgekoeld zijn. Leg twee plakjes rauwe ham naast elkaar op een snijplank of groot bord. Besmeer elk plakje met wat Paturain en leg er een handjevol boontjes op. Rol stevig op en leg met de naad naar beneden weg. Verwarm de oven voor op 150 graden tegen etenstijd. Warm de rolletjes een kwartier voor het eten op en serveer als bijgerecht bij de maaltijd.

Saskia is niet alleen foodblogger, maar ook journalist, tekstschrijfster en (eind)redacteur bij haar eigen bedrijf RedactieNet. Ze heeft een man, een vrolijke kleuterzoon, een dikke luie (oude) kat en een moestuintje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top